Από τη Σπηλιά Νταβέλη ως το Χαλάνδρι περπατήθηκε η Ρεματιά
Ποιότητα Ζωής

Από τη Σπηλιά Νταβέλη ως το Χαλάνδρι περπατήθηκε η Ρεματιά

Τη Διεθνή Ημέρα Περιβάλλοντος τίμησαν δεκάδες πολίτες διασχίζοντας για πρώτη φορά, την Κυριακή 5 Ιουνίου 2016, τη Ρεματιά σε όλο της το μήκος από τη σπηλιά του Νταβέλη στην Πεντέλη, μέχρι τον Προφήτη Ηλία, κοντά στο κέντρο του Χαλανδρίου. Ο περίπατος οργανώθηκε από τη Φυσιολατρική Κίνηση «Βριλησσός», αλλά συμμετείχε και ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος και Ρεματιάς Πεντέλης – Χαλανδρίου και άλλοι φυσιολατρικοί σύλλογοι από την Αθήνα.

Περισσότεροι από 250 λάτρεις της φύσης, ορειβάτες, πεζοπόροι, αλλά και πολύ λιγότερο έμπειροι των μεγάλων αποστάσεων- συναντήθηκαν στη σπηλιά Νταβέλη και ακολουθώντας την οδό λιθαγωγίας (χρησιμοποιήθηκε κυρίως για τη μεταφορά του πεντελικού μαρμάρου μέχρι τον βράχο της Ακρόπολης) έφτασαν στον Προφήτη Ηλία του Χαλανδρίου.

Στην έναρξη της πεζοπορίας χαιρετισμό απηύθυνε ο δήμαρχος Πεντέλης, Δημήτρης Στεργίου, ενώ στάσεις έγιναν στο γεφυράκι της οδού Ασκληπιού, στην πεντάτοξη μαρμάρινη γέφυρα της Δούκισσας της Πλακεντίας στα Μελίσσια, στην παραρεμάτιο Βριλησσίων και στην έξοδο της σήραγγας που περνάει κάτω από την Αττική οδό.

Η κα Ειρήνη Σκορδαρά με τον εγγονό της
Η κα Ειρήνη Σκορδαρά με τον εγγονό της

Τις εντυπώσεις έκλεψε η κα Ειρήνη Σκορδαρά, 80 ετών, μέλος του ΚΑΠΗ Τούφας, η οποία περπάτησε όλη τη διαδρομή των 11 χιλιομέτρων. Στο τέλος της διαδρομής περίμενε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Χαλανδρίου Δημήτρης Χριστουλάκης με δροσερό νερό για τους κουρασμένους οδοιπόρους.

Η συμμετοχή ορειβατών και πεζοπόρων από διάφορα σημεία της Αττικής, καθώς και η συνεισφορά των προσκόπων, του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αργυρούπολης και των εξειδικευμένων εκπαιδευτικών των Βασίλη Κωνσταντινίδη και Θεμιστοκλή Σμπαρούνη, που έκαναν τους πεζοπόρους σοφότερους, και δεκάδων περιπατητών κάθε ηλικίας από τους όμορους δήμους, αποδεικνύει την αγάπη πολλών και εκλεκτών ανθρώπων για το περιβάλλον, την Πεντέλη και τη ρεματιά της.

Ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος και Ρεματιάς Πεντέλης – Χαλανδρίου με ανακοίνωσή του ευχαριστεί τον Ορειβατικό Σύλλογο «Βριλησσός» για την πρόσκληση συνδιοργάνωσης που του απηύθυνε, και ιδιαιτέρως τον πρόεδρό του Διαμαντή Παπαδόπουλο, ψυχή της ομάδας – όπως τον αναφέρει-, καθώς και τους συλλόγους ΠΟΑ -ΑΟΣ – ΡΟΜΠΑ.

Επίσης ευχαριστεί:

  • Τον Δήμο Πεντέλης και τον δήμαρχο Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη, που υποδέχθηκε τους πεζοπόρους στην αφετηρία της διαδρομής, τους μίλησε για την ιστορική αξία και τις προοπτικές του Πεντελικού όρους και αργότερα φρόντισε να τους προσφέρει νερό και λουκούμια.
  • Τον Δήμο Βριλησσίων και τον δήμαρχο Ξένο Μανιατογιάννη και τον αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος Αλέξη Μαυραγάνη για την υποδοχή που επιφύλαξαν στους πεζοπόρους, με καλούς λόγους, δροσερά φρούτα και νερό.
  • Τον αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος του Δήμου Χαλανδρίου Δημήτρη Χριστουλάκη για τον καθαρισμό του ξέφωτου του Προφήτη Ηλία και την υποδοχή των πεζοπόρων.
  • Τον αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Αθηνών Γιώργο Καραμέρο που περπάτησε μαζί με τους συμμετέχοντες ως τη Νέα Πεντέλη.

Παράλληλα, ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος και Ρεματιάς Πεντέλης – Χαλανδρίου ευχαριστεί ιδιαίτερα τους έμπειρους πεζοπόρους που έτειναν χέρι στιβαρό στα δύσκολα σημεία και όλους τους συν-περιπατητές που με το γέλιο, τον λόγο, τη μικρή ή τη μεγάλη βοήθεια, όπου χρειάστηκε, έκαναν τα 10 χιλιόμετρα, όπως αναφέρει,  «μια κυριακάτικη βόλτα με γλύκα άλλων εποχών!». «Ήταν μια μοναδική εμπειρία για πολλούς από εμάς και μια πρωτιά για όλους, αφού το εγχείρημά μας υπήρξε η 1η στα χρονικά διάσχιση της αγαπημένης μας Ρεματιάς», σημειώνει ο Σύλλογος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet