Ημερίδα παρουσίασης «Festival Factory»
Επιχειρήσεις – Αγορά

Ημερίδα παρουσίασης «Festival Factory»

Με μεγάλη επιτυχία και εντυπωσιακή προσέλευση ενδιαφερόμενων πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 12 Μαΐου 2014, στην αίθουσα εκδηλώσεων των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Χαλανδρίου, η ημερίδα παρουσίασης της πράξης «Δημιουργία επιχειρήσεων στον τομέα του πολιτισμού, «Festival Factory».

Στόχος της ημερίδας ήταν η παρουσίαση της πράξης στις τοπικές κοινωνίες των Δήμων Χαλανδρίου και Αγίας Παρασκευής, στους παραγωγικούς φορείς, καθώς και στους δυνητικά ωφελούμενους του προγράμματος. Η πράξη «Δημιουργία επιχειρήσεων στον τομέα του πολιτισμού, Festival Factory» περιλαμβάνει ένα πλέγμα δράσεων που αφορούν στην επιλογή, κατάλληλη προετοιμασία, κατάρτιση, επιμόρφωση, συνεχή επαγγελματική καθοδήγηση, ολοκληρωμένη συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη 78 ανέργων, με σκοπό την επανένταξή τους στην αγορά εργασίας.

Τις εργασίες της ημερίδας χαιρέτισαν οι δήμαρχοι Χαλανδρίου Γεώργιος Κουράσης και Αγίας Παρασκευής Βασίλης Ζορμπάς, οι οποίοι τόνισαν τη σπουδαιότητα και τη σημασία τέτοιων πρωτοβουλιών για την πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου αλλά κυρίως για την καταπολέμηση της ανεργίας. Ακολούθησαν αναλυτικές παρουσιάσεις από την εκπρόσωπο του ΠΕΠ Αττικής (Διαχειριστικής Αρχής για τα ΤΟΠΣΑ), κ. Πέλκα, η οποία αναφέρθηκε στο πλαίσιο λειτουργίας των προγραμμάτων ΤΟΠΣΑ και τον εκπρόσωπο της εταιρείας ΙΝΙΤΙΑ (συντονιστή του προγράμματος) κ. Διονύσιο Μαντέλη, ο οποίος παρουσίασε τη δομή του έργου.

Στη συνέχεια, έγινε περιγραφή των δράσεων κατάρτισης από την κ. Αννίκα Δρανδάκη, εκπρόσωπο του ΚΕΚ ΔΗΜΗΤΡΑ και αναπτύχθηκαν θέματα που αφορούν την Συμβουλευτική Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης Επιχειρηματικών Σχεδίων από την κ. Σοφία Καρακώστα, εκπρόσωπο του ΚΕΑΕΠ. Τέλος, η εκπρόσωπος της Κοιν.Σ.ΕΠ «Ο Μάστοράς σου», Εύη Σταθοπούλου, που έχει δημιουργηθεί στο πλαίσιο παρόμοιου προγράμματος, παρουσίασε την εμπειρία από την ίδρυση και λειτουργία της Κοιν.Σ.ΕΠ. Με τη λήξη των παρουσιάσεων ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση με τη συμμετοχή του κοινού.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Διεύθυνση Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής του Δήμου Χαλανδρίου.

Το πρόγραμμα υλοποιεί η Α.Σ. «FESTIVAL FACTORY» που απαρτίζεται από τους φορείς: ΙΝΙΤΙΑ ΑΕ (Συντονιστής Α.Σ.), Δήμος Χαλανδρίου, Δήμος Αγίας Παρασκευής, Κέντρο Ενημέρωσης και Επιμόρφωσης ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΕΕ Α.Ε., Δίκτυο Επαγγελματικής Κατάρτισης, ΑΜΚ «Κέντρο Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας» ΚΕΑΕΠ.

Η πράξη «Δημιουργία επιχειρήσεων στον τομέα του πολιτισμού» υλοποιείται στο πλαίσιο της Δράσης 7: «Τοπικά σχέδια για την απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας» της Κατηγορίας Παρέμβασης 1: Ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης, του Θεματικού Άξονα Προτεραιότητας 8 «Διευκόλυνση της Απασχόλησης στις 3 Περιφέρειες Σταδιακής Εξόδου», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013» που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet