«Ρωγμή» στις σχέσεις εμπόρων & Δήμου Χαλανδρίου για το Flea Market
Επιχειρήσεις – Αγορά

«Ρωγμή» στις σχέσεις εμπόρων & Δήμου Χαλανδρίου για το Flea Market

«Ρωγμή» στις σχέσεις του Εμπορικού Συλλόγου Χαλανδρίου με τον Δήμο αποτέλεσε η διοργάνωση Flea Market το Σάββατο 31 Οκτωβρίου και την Κυριακή 1η Νοεμβρίου 2015.

Διαμαρτυρήθηκε ο Εμπορικός Σύλλογος για το bazaar στην κεντρική πλατεία του Δήμου και από τον Δήμο Χαλανδρίου ήρθε η απάντηση σχετικά με τη διοργάνωση.

Ο Σύλλογος σημειώνει ότι δεν ήταν ενήμερος για τη διοργάνωση του bazaar, το οποίο έπληξε, όπως αναφέρει, τον εμπορικό κόσμο της πόλης, καθώς διοργανώθηκε στις αρχές των εκπτώσεων και μάλιστα την Κυριακή που τα καταστήματα ήταν ανοιχτά και πωλούσε είδη που εμπορεύονται τα καταστήματα της πόλης. Παράλληλα, και ενώ χαρακτηρίζει ως «απαράδεκτη» την κίνηση αυτή του Δήμου, αφήνει αιχμές για την αντίθεση του Δήμου στη διοργάνωση «Λευκής Νύχτας» στην πόλη.

Ο Δήμος, από πλευράς του, απαντά ότι το bazaar είχε αρχικώς προγραμματιστεί για τις 24 και 25 Οκτωβρίου, αλλά μετατέθηκε, λόγω άσχημων καιρικών συνθηκών, και ότι η πραγματοποίησή του είχε ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου. Σημειώνει, επίσης, ότι στόχος του Δήμου είναι η με κάθε δυνατό τρόπο, αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και ότι μέρος των εσόδων του bazaar θα δοθεί στο Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Χαλανδρίου.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Δήμου:

Στις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα, ο βασικότερος στόχος του Δήμου Χαλανδρίου είναι η με κάθε δυνατό τρόπο, αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Πριν από δύο μήνες μας υποβλήθηκε ένα αίτημα παραχώρησης χώρου στην πλατεία για τη διοργάνωση bazaar, ένα μέρος των εσόδων του οποίου θα δινόταν στο Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Χαλανδρίου.

Το bazaar ήταν προγραμματισμένο για τις 24 και 25 Οκτωβρίου, λόγω όμως των κακών καιρικών συνθηκών μετατέθηκε για το επόμενο Σαββατοκύριακο. Η πραγματοποίησή του είχε αναγγελθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου από τις 22 Οκτωβρίου 2015.

Από το bazaar συγκεντρώθηκε ένα σεβαστό ποσό, το οποίο θα καλύψει ανάγκες εκατοντάδων συνδημοτών μας που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Ο Δήμος Χαλανδρίου έχει επανειλημμένα εκφράσει τη διάθεσή του για συνεργασία με όλους τους φορείς της πόλης και φυσικά με τον Εμπορικό Σύλλογο. Θυμίζουμε ότι τον Σεπτέμβρη, και παρά το ότι το Θέατρο της Ρεματιάς έπρεπε να κλείσει μετά το τέλος του Φεστιβάλ δόθηκε στον Εμπορικό Σύλλογο για να πραγματοποιήσει συναυλία για ενίσχυσή του.

Είμαστε σίγουροι πως οι συνδημότες μας αντιλαμβάνονται ότι στις εποχές που ζούμε χρειάζεται να ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας για να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες.

Ακολουθεί η διαμαρτυρία του Εμπορικού Συλλόγου:

Ο Εμπορικός Σύλλογος Χαλανδρίου διαμαρτύρεται έντονα για την κίνηση του Δήμου Χαλανδρίου να διοργανώσει bazaar στην κεντρική πλατεία, το Σάββατο 31/10 και την Κυριακή 1/11/2015, με είδη ρούχα, τσάντες, γυαλιά, αξεσουάρ κ.λπ.

Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι ενώ μέχρι τώρα, για διάφορα θέματα, είχαμε επικοινωνία με τον Δήμο, στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν ενημερωθήκαμε ούτε, έστω, μέσω e-mail.

Η κίνηση αυτή του Δήμου είναι ακατανόητη και θίγει άμεσα τον εμπορικό κόσμο διότι:

  1. Θα πωλούνται είδη που εμπορεύονται τα καταστήματα.
  2. Γίνεται στην αρχή των εκπτώσεων και μάλιστα την Κυριακή που θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα.
  3. Τη στιγμή των αυξημένων υποχρεώσεων και της προσδοκίας αυτό το 10ήμερο εκπτώσεων, να καλύψει οικονομικές ανάγκες, ο Δήμος, με την κίνηση αυτή προσπαθεί να μειώσει περισσότερο την εμπορική κίνηση των καταστημάτων.
  4. Ο Δήμος είναι κάθετα αντίθετος για τη διοργάνωση «Λευκής Νύχτας», που σε όποιο Δήμο έγινε, είχε μεγάλη επιτυχία, στο bazaar αυτό επιτρέπει στην εταιρεία που το διοργανώνει, να παραμείνει ανοιχτό μέχρι τις 10:00 μ.μ.

Η αγορά του Χαλανδρίου ήλπιζε στη βοήθεια και συμπαράσταση του Δήμου για κινήσεις που θα δημιουργούσαν μεγαλύτερη προσέλευση αγοραστικού κοινού στην περιοχή μας και αντ΄ αυτού είμαστε αντιμέτωποι με ενέργειες σαν αυτή, που μόνο κακό θα κάνει στην αγορά του Χαλανδρίου και δεν λαμβάνει καθόλου υπ΄ όψιν τον εμπορικό κόσμο.

Θεωρούμε απαράδεκτη την κίνηση αυτή του Δήμου και τον καλούμε να μην πραγματοποιήσει το bazaar.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet