Αυτόματος πωλητής ΘΕΣγάλα στο Χαλάνδρι
Επιχειρήσεις – Αγορά

Αυτόματος πωλητής ΘΕΣγάλα στο Χαλάνδρι

Έρχονται και στα Βόρεια Προάστια των Αθηνών, και συγκεκριμένα στο Χαλάνδρι, οι αυτόματοι πωλητές φρέσκου γάλακτος του Συνεταιρισμού Αγελαδοτρόφων ΘΕΣγάλα.

Η κάθοδος του Συνεταιρισμού Αγελαδοτρόφων ΘΕΣγάλα στην Αττική θα πραγματοποιηθεί με τους πρώτους αυτόματους πωλητές να τίθενται σε λειτουργία το μεσημέρι της Παρασκευής 4 Μαρτίου 2016.

Η αρχή θα γίνει με 10 σημεία πώλησης σε Πειραιά, Χαλάνδρι, Περιστέρι, Νίκαια, Νέο Κόσμο, Παγκράτι, Αμπελοκήπους και Γαλάτσι ενώ στόχος είναι σύντομα η επέκταση και σε άλλες περιοχές της Αττικής.

Στο Χαλάνδρι ο αυτόματος πωλητής θα λειτουργήσει επί των οδών Λεωφ. Πεντέλης 48 & Διογένους 2.

Οι αυτόματοι πωλητές λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο και προσφέρουν στους καταναλωτές: γάλα πλήρες (ενός και μισού λίτρου), γάλα ελαφρύ (ενός και μισού λίτρου), ημίσκληρο τυρί (συσκευασμένο), λευκό αγελαδινό τυρί (συσκευασμένο) και το σοκολατούχο γάλα θεςCHOCO. Τόσο τα τυριά όσο και το σοκολατούχο γάλα παρασκευάζονται, σύμφωνα με τον Συνεταιρισμό, από 100% φρέσκο αγελαδινό γάλα από τις φάρμες του ΘΕΣγάλα. Στους αυτόματους πωλητές, διατίθενται επίσης γυάλινα μπουκάλια πολλαπλών χρήσεων και πλαστικά μπουκάλια μιας χρήσης ενώ οι καταναλωτές μπορούν να χρησιμοποιούν και τα δικά τους μπουκάλια για την προμήθεια του γάλακτος.

Η τιμή του φρέσκου γάλακτος στην Αθήνα θα είναι από 1 ευρώ το λίτρο (με τη χρήση της προπληρωμένης κάρτας του ΘΕΣγάλα) έως 1,10 ευρώ (με τη χρήση μετρητών), ενώ για τις πρώτες εβδομάδες λειτουργίας των αυτόματων πωλητών, μέλη του ΘΕΣγάλα θα βρίσκονται στα καταστήματα για να ενημερώνουν τους καταναλωτές για τη χρήση των μηχανημάτων διάθεσης.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης της επέκτασης του δικτύου των αυτόματων πωλητών του ΘΕΣγάλα στην Αθήνα, ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνεταιρισμού, Θανάσης Βακάλης, σημείωσε: «Πιστεύουμε πως η λειτουργία του Συνεταιρισμού ΘΕΣγάλα, είναι ένα ζωντανό, πραγματικό παράδειγμα αυτοοργάνωσης, συνεργειών και ορθής λειτουργίας του πρωτογενούς τομέα, που δείχνει την έμπρακτη απάντηση στα προβλήματα της εποχής μας. Όπως ο ΘΕΣγάλα, έτσι και άλλοι παραγωγοί μπορούν να συνεταιριστούν, να πάρουν τις τύχες τους στα χέρια τους, χωρίς να περιμένουν μαγικά ραβδιά, και να προσδώσουν υπεραξία στην παραγωγή τους, να δουν τις εκμεταλλεύσεις τους επιχειρηματικά, να καινοτομήσουν και να δώσουν την ευκαιρία στους Έλληνες καταναλωτές και όχι μόνο να απολαύσουν ποιοτικά τοπικά προϊόντα, απ’ευθείας από τον παραγωγό».

Ο Συνεταιρισμός, ο οποίος ξεκίνησε τη δραστηριότητά του το 2011, αποτελείται από 100 αγελαδοτρόφους και 50 φάρμες της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας, στις οποίες παράγονται καθημερινά 120 τόνοι φρέσκου αγελαδινού γάλακτος που αντιπροσωπεύουν το 10% της εγχώριας παραγωγής.

Στη λιανική μέσω των αυτόματων πωλητών μπήκε το 2013, έχοντας σήμερα καταφέρει να αποκτήσει μερίδιο της τάξης του 50-60% της αγοράς στη Λάρισα, όπου δραστηριοποιήθηκε αρχικά με 16 αυτόματους πωλητές, και 5%-10% της αγοράς της Θεσσαλονίκης, όπου διαθέτει ήδη 17 σημεία πώλησης.

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet