Η δημοτική αρχή καλεί τους κατοίκους του Κάτω Χαλανδρίου να συμμετάσχουν στον σχεδιασμό της Σοφοκλή Βενιζέλου
Κοινωνία

Η δημοτική αρχή καλεί τους κατοίκους του Κάτω Χαλανδρίου να συμμετάσχουν στον σχεδιασμό της Σοφοκλή Βενιζέλου

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας για τη βελτίωση των συνθηκών κινητικότητας κατά μήκος της οδού Σοφοκλή Βενιζέλου στο Κάτω Χαλάνδρι, ο Δήμος Χαλανδρίου καλεί τους κατοίκους της περιοχής να συμμετάσχουν στα εργαστήρια συμμετοχικού σχεδιασμού, καταθέτοντας σκέψεις και απόψεις για τον σχεδιασμό διαδρομής με βάση τις ανάγκες τους.

Το 1ο εργαστήριο συμμετοχικού σχεδιασμού θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020.

Η διαδικασία περιλαμβάνει περίπατο στη Σοφοκλή Βενιζέλου και συζήτηση για τα προβλήματα και τις προοπτικές βελτίωσης της κινητικότητας σε αυτήν.

Σημείο συνάντησης έχει οριστεί ο Ναό Παναγίας Μαρμαριώτισσας, στις 19:00, ενώ θα ακολουθήσει περίπατος στη Σοφοκλή Βενιζέλου με παράλληλη καταγραφή προβληματισμών και απόψεων, ο οποίος θα καταλήξει στο αθλητικό κέντρο «Μ. Παπαδάκης», περίπου στις 20:15, όπου θα γίνει εκτενής συζήτηση.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν για περαιτέρω διευκρινίσεις να επικοινωνούν με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Χαλανδρίου στους τηλ. αριθμούς: 213 2023961-953-919 ή στο email: [email protected]

«Σχεδιάζουμε τη Σοφοκλή Βενιζέλου»

Το έργο του επανασχεδιασμού της κινητικότητας στην Σοφοκλή Βενιζέλου εντάσσεται στο πλαίσιο των παρεμβάσεων του Δήμου για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και των υποδομών στις γειτονιές της πόλης, ενώ έχουν δρομολογηθεί τα τελευταία χρόνια μία σειρά από μελέτες, έργα και πρωτοβουλίες για την περιοχή του Κάτω Χαλανδρίου.

Η συμμετοχή όλων στη διαδικασία κρίνεται αναγκαία, δεδομένου ότι η Σοφοκλή Βενιζέλου είναι ένας πολύ σημαντικός οδικός άξονας γύρω από τον οποίο αρθρώνεται η συνοικία, ένας άξονας που συνδέεται με τις γειτονιές της, το κέντρο του Χαλανδρίου αλλά και με τον σταθμό του μετρό
«Χολαργός», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Η δημοτική αρχή επισημαίνει ότι το Κάτω Χαλάνδρι αποτελεί την πολυπληθέστερη συνοικία της πόλης, η οποία υφίσταται μεγάλες πιέσεις από υπερτοπικές χρήσεις και διαμπερή κυκλοφορία οχημάτων, ενώ ταυτόχρονα παρουσιάζει ελλείψεις σε ελεύθερους χώρους και κοινωνικές υποδομές.

Η δημιουργία του «skate park», η λειτουργία ενός νέου παιδικού σταθμού (του 7ου ), η εξασφάλιση χρηματοδότησης για την απόκτηση του κτήματος Δουζένη με σκοπό τη μετατροπή του σε πολιτιστικό χώρο, η απόκτηση της έκτασης των 30 στρεμμάτων στο Νομισματοκοπείο για την απόδοση της στην πόλη ως ελεύθερου χώρου, καθώς και η εξασφάλιση χρηματοδότησης για την ενεργειακή αναβάθμιση του σχολικού συγκροτήματος του 4ου-10ου Νηπιαγωγείου/4ου Δημοτικού αποτελούν πρωτοβουλίες των τελευταίων χρόνων που βελτιώνουν σημαντικά την ποιότητα ζωής και την καθημερινότητα στη γειτονιά, αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

«Ιδιαίτερη έμφαση αποδίδεται και στα ζητήματα της κινητικότητας»

Το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) του Δήμου Χαλανδρίου που εγκρίθηκε το 2019, περιλαμβάνει σειρά από δράσεις και για την περιοχή του Κάτω Χαλανδρίου.

Η σύνδεση πόλων δραστηριοτήτων (ελεύθεροι χώροι, σχολεία, προνοιακές δομές κ.λπ.) μεταξύ τους, καθώς και με το κέντρο του Χαλανδρίου και τους σταθμούς του μετρό, η δημιουργία διαδρομών εξυπηρέτησης ήπιων μορφών μετακίνησης (περπάτημα, ποδήλατο), η διαχείριση της στάθμευσης, η ενίσχυση της δημοτικής συγκοινωνίας, η ενίσχυση της προσβασιμότητας για όλους και ιδιαίτερα για τα εμποδιζόμενα άτομα, καθώς και η βελτίωση της οδικής ασφάλειας, όπως γνωστοποιεί η διοίκηση, είναι κάποιοι από τους στόχους του ΣΒΑΚ για το Κάτω Χαλάνδρι.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet