Ένωση Γονέων Μαθητών Χαλανδρίου: Η κυβέρνηση οδεύει προς τη δημιουργία του σχολείου-επιχείρησης
Κοινωνία

Ένωση Γονέων Μαθητών Χαλανδρίου: Η κυβέρνηση οδεύει προς τη δημιουργία του σχολείου-επιχείρησης

Με αφορμή το νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την Εκπαίδευση, η Ένωση Γονέων Μαθητών Χαλανδρίου σημειώνει ότι «το νέο νομοσχέδιο αποτελεί αντιδραστική “τομή” και έχει στον πυρήνα των αλλαγών του τη δημιουργία σχολείου-επιχείρηση».

Ειδικότερα, οι γονείς αναφέρουν τα εξής στη σχετική ανακοίνωση:

Δόθηκε στη δημοσιότητα με κλειστά τα σχολεία και εν μέσω πανδημίας από την κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας το 4ο κατά σειρά αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο.

Το νομοσχέδιο χτυπά στην «καρδιά» του σχολείου. Στρέφει το βλέμμα στο «τι και πώς μαθαίνουν τα παιδιά, τι και πώς διδάσκει ο εκπαιδευτικός, ποια πρέπει να είναι η στάση των γονέων». Και ακριβώς επειδή χτυπά την καρδιά του σχολείου. H καρδιά, δηλαδή ο εκπαιδευτικός κόσμος, οι γονείς, οι μαθητές, πρέπει να απαντήσουμε. Με τα δικά μας κριτήρια και τις δικές μας ανάγκες. Το νέο νομοσχέδιο αποτελεί αντιδραστική «τομή», έχει στον πυρήνα των αλλαγών του τη δημιουργία σχολείου-επιχείρηση, καταργεί ακόμη περισσότερο την ενιαία εκπαιδευτική διαδικασία, επιτείνει τη μορφωτική ημιμάθεια, προωθεί την «αυτονομία» της σχολικής μονάδας που οδηγεί στην κατηγοριοποίηση μαθητών και σχολείων, τον ασφυκτικό έλεγχο των σχολείων και υποβαθμίζει τον ρόλο των Συλλόγων Γονέων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet