Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών του Δήμου Χαλανδρίου: Ανοιχτά σχολεία, αλλά με ουσιαστικά μέτρα για την ασφαλή λειτουργία τους
Κοινωνία

Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών του Δήμου Χαλανδρίου: Ανοιχτά σχολεία, αλλά με ουσιαστικά μέτρα για την ασφαλή λειτουργία τους

Σκληρή κριτική στο υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για τον τρόπο με τον οποίο επιχειρεί να ανοίξει εκ νέου τα σχολεία εν μέσω πανδημίας ασκεί το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών του Δήμου Χαλανδρίου.

Η Ένωση, αν και αναγνωρίζει ότι η διά ζώσης εκπαίδευση είναι αναντικατάστατη, σημειώνει ότι η Πολιτεία εξακολουθεί να μη λαμβάνει τα ενδεδειγμένα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή του το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών του Δήμου Χαλανδρίου επισημαίνει:

«Η φυσική θέση των παιδιών είναι στο σχολείο, γιατί η διά ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία είναι αναντικατάστατη. Από την αρχή της πανδημίας, ως Ένωση, αλλά και σύσσωμη η σχολική κοινότητα, απαιτούσαμε από την Πολιτεία να λάβει όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ώστε τα σχολεία να παραμείνουν ανοικτά και να λειτουργούν με ασφάλεια για παιδιά και εκπαιδευτικούς, και όχι να είναι εστίες υπερμετάδοσης της πανδημίας. Διεκδικήσαμε και συνεχίζουμε να διεκδικούμε το αραίωμα των τμημάτων, με το πολύ 15 παιδιά ανά τμήμα, προσλήψεις εκπαιδευτικών, προσωπικού καθαριότητας και νοσηλευτών, μαζικό πρόγραμμα εμβολιασμών, δωρεάν διάθεση μασκών, αντισηπτικών και δωρεάν τεστ για παιδιά και εκπαιδευτικούς.

Δύο χρόνια μετά την εκδήλωση της πανδημίας, εκτός από κάποια δωρεάν τεστ και το φιάσκο με τις μάσκες, τίποτε από τα παραπάνω δεν έχει υλοποιηθεί. Αντίθετα μάλιστα, το Υπουργείο προέβη σε συγχωνεύσεις τμημάτων, ενώ επιστράτευσε γνωστό επιστήμονα που ανερυθρίαστα προσπάθησε να μας πείσει ότι 25 παιδιά στην τάξη είναι λιγότερα από 15.

Σήμερα, χωρίς να έχουν ληφθεί ουσιαστικά μέτρα που θα εμπόδιζαν την μετάδοση της πανδημίας στα σχολεία, ενώ η νέα, υπερμεταδοτική μετάλλαξη «όμικρον» καλπάζει, προσβάλλοντας πλέον και τους πλήρως εμβολιασμένους, το γεγονός ότι το Υπουργείο ξανανοίγει τα σχολεία χωρίς να έχει λάβει κανένα απολύτως νέο μέτρο προστασίας, χωρίς καμία ουσιαστική αλλαγή στα υγειονομικά πρωτόκολλα, είναι η φυσική συνέχεια της αδιαφορίας που έχει επιδείξει δύο χρόνια τώρα για την υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών αλλά και των οικογενειών τους. Είναι η συνέχεια του αφηγήματος ότι δήθεν όλα βαίνουν καλώς, ότι δήθεν η κυβέρνηση έχει λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας, ενώ στην πραγματικότητα δεν έχει γίνει το παραμικρό και τα πάντα επαφίενται στην λεγόμενη ατομική ευθύνη. Ως εκ τούτου, είναι πέρα για πέρα υποκριτικό να ισχυρίζεται το Υπουργείο ότι τα σχολεία ανοίγουν για λόγους παιδαγωγικούς, ψυχολογικούς και υγειονομικούς, και ότι δήθεν θα γίνεται καλύτερη επιδημιολογική επιτήρηση αν τα παιδιά είναι στις σχολικές αίθουσες.

Εμείς, συνεχίζουμε να διεκδικούμε πραγματικά και ουσιαστικά μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας:

  • Αραίωση των μαθητών ανά τάξη, ανάκληση των φετινών συγχωνεύσεων.
  • Προσλήψεις εκπαιδευτικών, υγειονομικών και προσωπικού καθαριότητας.
  • Δωρεάν χορήγηση μασκών υψηλής προστασίας σε όλα τα σχολεία.
  • Δωρεάν τεστ για εκπαιδευτικούς και παιδιά με κλιμάκια του ΕΟΔΥ σε όλα τα σχολεία, αλλά και σε όλες τις δομές υγείας (δημόσιες και ιδιωτικές).
  • Καμπάνια εμβολιασμού επιστημονικά τεκμηριωμένη μέσα στα σχολεία».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet