Άμεση αντιμετώπιση στα προβλήματα από τη νεροποντή
Κοινωνία

Άμεση αντιμετώπιση στα προβλήματα από τη νεροποντή

Τα προβλήματα που δημιούργησαν οι νεροποντές το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014 στον Δήμο Χαλανδρίου αντιμετώπισαν άμεσα συνεργεία του Δήμου, παρουσία και του δημάρχου Σίμου Ρούσσου, όπως μας ενημερώνει σχετική ανακοίνωση.

Ο δήμαρχος Χαλανδρίου ευχαριστεί τους εργαζόμενους του Δήμου, καθώς και τον δήμαρχο και αντιδήμαρχο Βριλησσίων για την πολύτιμη βοήθειά τους.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Με άμεση κινητοποίηση των εργαζομένων του Δήμου Χαλανδρίου, του Δημοτικού Συμβουλίου και του δημάρχου Σίμου Ρούσσου αντιμετωπίστηκαν τα προβλήματα που δημιούργησαν οι νεροποντές του Σαββάτου.

Στον Συνοικισμό, για να αποφευχθούν τα περσινά φαινόμενα, επιτόπου βρέθηκαν ο δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι. Μετά από συνεννόηση με τον αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Καραμέρο και με τον ανάδοχο του έργου, μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο επίμαχο σημείο της οδού Σολωμού ερπυστριοφόρο σκαπτικό μηχάνημα ώστε να υπάρχει η δυνατότητα παρέμβασης στην κοίτη του ρέματος και απόφραξής του από φερτά υλικά που μπορούν να δημιουργήσουν συνθήκες μείωσης του παροχετευόμενου νερού.

Στο θέατρο της Ρεματιάς είχε στηθεί από το πρωί ογκώδες, σύνθετο σκηνικό για την παράσταση του Εθνικού Θεάτρου «Βάτραχοι». Το απόγευμα το θέατρο μετατράπηκε σε λίμνη και παραλίγο να καταστραφούν τα κοστούμια των ηθοποιών όντας εκτεθειμένα. Χάρη στις επίπονες προσπάθειες των εργαζομένων της Δ/νσης Περιβάλλοντος, του Αετοπουλείου Πολιτιστικού Κέντρου και του Εθνικού Θεάτρου τα νερά αποστραγγίστηκαν και τα κοστούμια ήταν στεγνά το επόμενο πρωί.

Η οδός Αναπαύσεως έγινε αδιάβατη σε τρία σημεία και μόνο μετά από τη στενή συνεργασία των εργαζομένων των Δήμων Χαλανδρίου και Βριλησσίων έγινε δυνατή η αποκατάσταση της κυκλοφορίας.

Ο δήμαρχος Σίμος Ρούσσος ευχαριστεί τους εργαζομένους για την προθυμία και την αποφασιστικότητα που έδειξαν στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν.

Ευχαριστεί επίσης τον δήμαρχο Βριλησσίων κ. Μανιατογιάννη, τον αντιδήμαρχο κ. Μαυραγάνη και τους εργαζομένους του Δήμου Βριλησσίων για την πολύτιμη βοήθειά τους.

Ακολουθεί ανακοίνωση της αντιδημαρχίας Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Χαλανδρίου σχετικά με την έντονη βροχόπτωση του Σαββάτου στις 6 Σεπτεμβρίου και τη διαχείρισή της στην περιοχή του Συνοικισμού (επί της οδού Σολωμού):

Το Σάββατο λίγο μετά τις απογευματινές ώρες είχαμε, λόγω της έντονης βροχόπτωσης, σημαντική άνοδο της στάθμης του ρέματος Χαλανδρίου στο σημείο που το εργοτάξιο διαπλάτυνσης της κοίτης συναντά την ορθογωνική διατομή που παραλαμβάνει τα νερά του ρέματος στο ύψος της οδού Σολωμού.

Τα νερά είχαν καλύψει τα ¾ της διατομής του αγωγού καθιστώντας επιτακτική την ανάγκη επιφυλακής στο συγκεκριμένο σημείο. Κλιμάκιο της διοίκησης του δήμου αποτελούμενο από τον δήμαρχο και τους καθ΄ ύλην αρμόδιους αντιδημάρχους βρέθηκε από την πρώτη στιγμή εκεί μαζί με μηχανικούς από την Τεχνική υπηρεσία και την υπηρεσία Πρασίνου.

Σε συνεννόηση με τον εργολάβο του έργου και τον αντιπεριφερειάρχη Γ. Καραμέρο και σε σύντομο χρόνο μεταφέρθηκε ερπυστριοφόρο μηχάνημα που από το Σάββατο σταθμεύει στο σημείο. Σκοπός είναι σε οποιαδήποτε περίπτωση έντονης βροχόπτωσης να συνδράμει στην απομάκρυνση κλαδιών και φερτών υλικών που τα ορμητικά νερά του ρέματος μεταφέρουν, εμποδίζοντας την ενδεχόμενη έμφραξή του και εξασφαλίζοντας τη μέγιστη παροχέτευση των υδάτων από το συγκεκριμένο σημείο.

Ταυτόχρονα ξεκινάει πάλι το έργο της διαπλάτυνσης του ρέματος που για πολλούς μήνες είχε σταματήσει.

Κατά τις επόμενες μέρες θα αποκλειστεί η διάβαση επί της οδού Σολωμού ενώ θα ξεκινήσουν οι εργασίες που θα κουμπώσουν την διαπλατυσμένη κοίτη στην υπογειοποιημένη υπάρχουσα, με εργασίες εκσκαφής και σκυροδέτησης του τελευταίου τμήματος.

Γνωρίζοντας ότι αντιπλημμυρικά έργα καλό είναι να μην γίνονται Σεπτέμβρη μήνα – καθώς η πρόοδός τους εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες – αλλά τις περιόδους του καλοκαιριού, σας ενημερώνουμε ότι θα είμαστε σε συνεχή επαφή με τους υπευθύνους του έργου ώστε αυτό να τελειώσει το συντομότερο. Τέλος, προς αποφυγή παρεξηγήσεων, θα πρέπει να γίνει σαφές σε κάθε κάτοικο του Συνοικισμού ότι το έργο αυτό ΔΕΝ είναι έργο του Δήμου αλλά της περιφέρειας Αττικής με αποτέλεσμα να μην είμαστε εμείς υπεύθυνοι για την πορεία και την ταχύτητα υλοποίησής του.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet