Αντιπροσωπεία του Δήμου Ηarbin της Κίνας επισκέφθηκε το Χαλάνδρι
Κοινωνία

Αντιπροσωπεία του Δήμου Ηarbin της Κίνας επισκέφθηκε το Χαλάνδρι

Σε συνέχεια της αδελφοποίησης που είχε υπογραφεί το 2010 μεταξύ του Δήμου Harbin της Κίνας και του Δήμου Χαλανδρίου αντιπροσωπεία του Δήμου Ηarbin επισκέφθηκε το Χαλάνδρι και τον δήμαρχο Σίμο Ρούσσο.

Επικεφαλής της αντιπροσωπίας ήταν ο πρόεδρος της επιτροπής του πολιτικού συμβουλίου του λαού του Harbin, Jiang Ming και άλλα στελέχη του Δήμου του Harbin τα οποία δραστηριοποιούνται στους τομείς του πολιτισμού της επικοινωνίας της αγροτικής ανάπτυξης, των οικονομικών των εξωτερικών και του τουρισμού.

Παρόντες από τον Δήμο Χαλανδρίου ήταν οι αντιδήμαρχοι. Έγινε μια εξαιρετικά ουσιαστική συζήτηση όπου εκφράστηκε και από τις δυο πλευρές η ικανοποίηση για τη συνάντηση.

Ο δήμαρχος Χαλανδρίου, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου, «παρουσίασε τη σημερινή κατάσταση του Δήμου, τις ανάγκες και τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί λόγω των πολιτικών των μνημονίων τα τελευταία χρόνια και το ειδικό βάρος που δίνει η νέα διοίκηση στην ενίσχυση της κοινωνικής μέριμνας και της σωστής εξυπηρέτησης των πολιτών». Μίλησε για τη δημιουργία του κοινωνικού ιατρείου και για τη γενικότερη προσπάθεια ενίσχυσης των κοινωνικών δομών αλλά και για τη νέα οικονομική πολιτική που εφαρμόζεται για τη διευκόλυνση των δημοτών. Ανέφερε επίσης ότι «ο πολιτισμός της Κίνας μπορεί να μας βοηθήσει να γίνουμε σοφότεροι και ότι, παρά τις δυσκολίες, δίνουμε άμεση προτεραιότητα σε πολιτιστικές δράσεις γιατί ξέρουμε ότι και στο παρελθόν η χώρα μας μπορεί να πέρασε δύσκολες καταστάσεις αλλά ποτέ δεν ξέχασε τον πολιτισμό και την ιστορία της».

Ο κ. Ming ευχαρίστησε πολύ τον δήμαρχο Χαλανδρίου για την πρόσκληση, μίλησε για το Ηarbin και τον λαό του και όπως αναφέρεται, «εξέφρασε τη σιγουριά και την πεποίθησή του ότι η κρίση θα ξεπεραστεί καθώς φαίνεται ότι τα πράγματα αντιμετωπίζονται με τον σωστό τρόπο, μίλησε για αντίστοιχη κρίση που είχε περάσει ο Δήμος τους όταν ήταν αντιδήμαρχος ο ίδιος και η οποία ξεπεράστηκε».

Εξέφρασε δε την επιθυμία του να συνεχιστεί η αδελφοποίηση.

Η  συζήτηση συνεχίστηκε σε γεύμα που παρατέθηκε προς τιμήν των επισκεπτών όπου και αναλύθηκαν τομείς και δυνατότητες συνεργασίας. To γεύμα έκλεισε με πρόσκληση στο Ηarbin του δημάρχου Χαλανδρίου και των παρευρισκόμενων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet