Αστυνομικές επεμβάσεις σε χώρους καταδικάζει το Δ.Σ. Χαλανδρίου
Κοινωνία

Αστυνομικές επεμβάσεις σε χώρους καταδικάζει το Δ.Σ. Χαλανδρίου

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου καταδικάζει, με σχετικό ψήφισμα, την αστυνομική επέμβαση στη Βίλα Ζωγράφου και στο παλαιό κτήριο του Δρακοπούλειου Κέντρου Αιμοδοσίας.

Συγκεκριμένα, στο ψήφισμα σημειώνεται:

Τα ξημερώματα της Δευτέρας 13/3 έλαβαν χώρα δύο φαινομενικά διαφορετικά γεγονότα.

Αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν στον αυτόνομο/αυτοδιαχειριζόμενο χώρο της Βίλας Ζωγράφου ενώ άλλες αστυνομικές δυνάμεις εκκένωσαν τον κατειλημμένο χώρο που προσέφερε στέγη σε 127 πρόσφυγες στο παλαιό κτήριο του Δρακοπουλείου Kέντρου Αιμοδοσίας στην οδό Αλκιβιάδου 4 στην Αθήνα.

Για άλλη μία φορά επιλέχθηκε ως λύση στο «πρόβλημα», η επέμβαση αστυνομικών δυνάμεων που ούτως ή άλλως τον τελευταίο καιρό κάνουν όλο και πιο συχνά αισθητή την παρουσία τους σε κάθε μορφή κοινωνικής διαμαρτυρίας.

Έτσι ένας αυτοδιαχειριζόμενος χώρος με αντιφασιστική και κοινωνική δράση στην πόλη του Ζωγράφου έκλεισε ενώ 127 πρόσφυγες ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά προσήχθησαν στη Διεύθυνση αλλοδαπών για να εγκαταλειφθούν τελικά οι περισσότεροι στην Ομόνοια, κάποιοι να συνεχίσουν να κρατούνται ενώ ελάχιστοι οδηγήθηκαν στο στρατόπεδο του Σκαραμαγκά.

Για εμάς είναι προφανές ότι οι δράσεις αλληλεγγύης οποιασδήποτε μορφής καθώς και η δραστηριότητα των αυτοδιαχειριζόμενων χώρων στις γειτονιές αποτελούν υπόθεση των τοπικών κοινωνιών και όχι των δυνάμεων καταστολής.

Με τα ΜΑΤ δεν λύνεται το μεταναστευτικό, ούτε αντιμετωπίζονται οι νεολαιίστικες πρωτοβουλίες.

Καταδικάζουμε τις αυταρχικές πολιτικές και τις κατασταλτικές επιθέσεις, που θέλουν να φιμώσουν χώρους αντίστασης και αλληλεγγύης στις πόλεις μας.

Δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας στους συλληφθέντες και καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει αυτή την επικίνδυνη για την κοινωνία τακτική.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet