Αυτοψία της Περιφέρειας Αττικής στη Ρεματιά Πεντέλης-Χαλανδρίου στις 10/10
Κοινωνία

Αυτοψία της Περιφέρειας Αττικής στη Ρεματιά Πεντέλης-Χαλανδρίου στις 10/10

Αυτοψία πραγματοποίησε το Σάββατο 10/10 η Περιφέρεια Αττικής στη Ρεματιά Πεντέλης-Χαλανδρίου, προκειμένου να εξετάσει και καταγράψει τα σημεία που χρήζουν παρεμβάσεων.

Το «παρών» έδωσαν η αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, Λουκία Κεφαλογιάννη και ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα αντιπλημμυρικού σχεδιασμού, Θανάσης Κατσιγιάννης, ενώ από την πλευρά του Συλλόγου Νέου Αμαρουσίου παραβρέθηκε ο κ. Δημήτρης Σταμέλος και από τον Σύλλογο Ρεματιάς η πρόεδρος Δ.Σ., Μαρίνα Σμαραγδή και ο αντιπρόεδρος Αλέξανδρος Αργυρόπουλος.

Στη συνέχεια της ανακοίνωσης ο Σύλλογος Ρεματιάς αναφέρει:

Μπήκαμε από τη γέφυρα της Σισγμανογλείου, φτάνοντας μετά από περίπου δύο ώρες στο τεχνικό έναντι της Αττικής Οδού.

Μετά περάσαμε από το περιφραγμένο σημείο της οδού Ροδοδάφνης όπου είναι σε εξέλιξη αποκόλληση του πρανούς και καταπτώσεις. Η ρωγμή στο φρύδι συνεχώς μεγαλώνει…

Κατόπιν περάσαμε από το αιωρούμενο μονοπάτι στο πλάτωμα του Προφήτη Ηλία.

Η Περιφέρεια Αττικής προτείνει να μη βάλουν σαρζανέτ, αλλά να γκρεμίσουν το μονοπάτι που βρίσκεται στον αέρα και να αφήσουν τη φύση να κάνει τα υπόλοιπα. Εκεί τελείωσε και η ξενάγηση αυτή.

Η γενική εντύπωση είναι ότι το ρέμα μας (ως προστατευόμενος σχηματισμός) είναι σε καλή κατάσταση, σε σχέση με άλλα ρέματα της Αττικής, όπου δεν ισχύει ειδικό καθεστώς προστασίας. Παρόλα αυτά, απαιτούνται παρεμβάσεις καθαρισμών και αντιστήριξης πρανών με οικολογική τεχνολογία σε επιλεγμένα σημεία.

Από την πλευρά του, ο Σύλλογος Ρεματιάς επεσήμανε τα εξής:

  1. Την ανάγκη κατασκευής έργων ανάσχεσης της ροής, όπως προβλέπεται και από τη σχετική μελέτη του καθηγητή Δ.Π.Θ. κ. Νίκου Κωτσοβίνου.
  2. Την ανάγκη κατασκευής έργων συγκράτησης κορμών και κλαδιών, ώστε να μην φράσσουν τον οχετό της οδού Σολωμού.
  3. Την ανάγκη βελτίωσης της ασφάλειας στα φρύδια των πρανών.
  4. Την ανάγκη βελτίωσης της προσβασιμότητας στη ρεματιά με μονοπάτια και σκαλάκια.

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet