Βιωματικά σεμινάρια σε μαθητές από το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης
Κοινωνία

Βιωματικά σεμινάρια σε μαθητές από το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης

Η Ομάδα Ψυχολόγων – Ψυχιάτρων του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης Χαλανδρίου (ΚΙΑΧ), μετά από αίτημα γονέων του 3ου Λυκείου Χαλανδρίου, πραγματοποίησε τρεις συναντήσεις στις 3, 10 και 17 Μαρτίου 2017, με τη μορφή βιωματικών σεμιναρίων, με τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου, σε χώρους του σχολείου. Οι συναντήσεις είχαν ως θεματική τη διαχείριση του άγχους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Τη δράση αυτή συντόνισαν και πραγματοποίησαν οι: Ν. Θεοτοκάτου, ψυχολόγος – ψυχοπαιδαγωγός, Κ. Κοτσιρίλου, ψυχοπαιδαγωγός, Ν. Λουκάς, ψυχολόγος, Δ. Μαγριπλής, παιδοψυχίατρος.

Οι συναντήσεις ολοκληρώθηκαν με αρκετά μεγάλη συμμέτοχη των μαθητών. Στη δυναμική αυτών των βιωματικών σεμιναρίων αναδύθηκαν από τους ίδιους τους μαθητές και συζητήθηκαν περισσότερο θέματα που αφορούν τα «αναπτυξιακά επιτεύγματα της εφηβείας», καθώς και οι σχέσεις των έφηβων με τις οικογένειες τους και λιγότερο οι Πανελλαδικές  Εξετάσεις. Όπως ενημερώνει το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Χαλανδρίου, οι μαθητές δήλωσαν οι ίδιοι αυτό τους βοήθησε ιδιαίτερα.

Οι μαθητές ανταποκρίθηκαν με ενεργή συμμετοχή και ενδιαφέρον σε όλη τη διαδικασία των σεμιναρίων και το αποτέλεσμα που αποκόμισαν ήταν πολύ θετικό.

Το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Χαλανδρίου σημείωσε σχετικά με τη δράση: «Όσο για μας, τους συντονιστές, ήταν επίσης μια πολύ πλούσια εμπειρία, την οποία χαρήκαμε πολύ σ΄ όλη της τη διαδρομή απ΄ το ξεκίνημά της μέχρι την ολοκλήρωσή της. Πιστεύουμε ότι μια παρόμοια δράση θα μπορούσε να επαναληφθεί με καλύτερο προγραμματισμό και σε άλλα σχολεία του Δήμου Χαλανδρίου το επόμενο σχολικό έτος».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet