Βραβείο στον Δήμο Χαλανδρίου για το πρόγραμμα εξυπηρέτησης πολιτών στη νοηματική στα ΚΕΠ
Κοινωνία

Βραβείο στον Δήμο Χαλανδρίου για το πρόγραμμα εξυπηρέτησης πολιτών στη νοηματική στα ΚΕΠ

Μία ακόμα πολύ σημαντική διάκριση απέσπασε ο Δήμος Χαλανδρίου. Αυτήν τη φορά, στα βραβεία «Bravo Sustainability Dialogues & Awards 2022», για το πρωτοπόρο σε πανελλαδική κλίμακα, πρόγραμμα δια ζώσης εξυπηρέτησης στη νοηματική των κωφών και βαρήκοων συμπολιτών μας, στα ΚΕΠ Χαλανδρίου.

Η πρωτοβουλία του Δήμου Χαλανδρίου, η οποία υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος (ΟΜΚΕ), έτυχε ευρύτατης αποδοχής και της ανάλογης βράβευσης, μέσα από τη διαδικασία αξιολόγησης των επιτροπών του Bravo Awards και τη δημόσια ψηφοφορίας του κοινού.

Την Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022 ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Εξυπηρέτησης Πολιτών Χάρης Μαυρουδής παρέλαβε το βραβείο εκ μέρους του Δήμου, στην εκδήλωση που έγινε στο Μέγαρο της Παλιάς Βουλής, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Βιώσιμης Ανάπτυξης Bravo Sustainability Week 2022, που διοργανώνεται από το QualityNet Foundation.

Ευχαριστώντας τις επιτροπές του θεσμού και το κοινό για τη θετική ψήφο τους, υπογράμμισε την αυτονόητη υποχρέωση του συνόλου των δημοσίων φορέων να συμπεριλάβουν τους κωφούς και βαρήκοους συμπολίτες μας σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητας.

«Βάλαμε ένα λιθαράκι στην προσπάθεια διεκδίκησης δικαιωμάτων, ιδιαίτερα των ευπαθών ομάδων. Ο Δήμος Χαλανδρίου έχει αποδείξει, εδώ και πολλά χρόνια, την αφοσίωσή του στους τομείς της κοινωνικής ισότητας, δημιουργώντας ράμπες προσβασιμότητας στα σχολεία, τα αθλητικά κέντρα, στους χώρους προσέλευσης πολιτιστικών εκδηλώσεων και συνεχίζει να το πράττει με συνέπεια και σεβασμό», δήλωσε ο κ. Μαυρούδης και πρόσθεσε:

«Η εκπαίδευση των τεσσάρων εργαζομένων στα ΚΕΠ του Δήμου Χαλανδρίου, είναι η πρώτη προσπάθεια που εκπονείται και υλοποιείται στον χώρο του ελληνικού Δημοσίου και ως τέτοια έτυχε ευρείας προβολής από τα ΜΜΕ. Ευχόμαστε, ύστερα από αυτή τη βράβευση, να ακολουθήσουν και άλλοι το δρόμο μας, για να αποδειχτεί στην πράξη ότι οι συμπολίτες μας με αναπηρίες δεν είναι παιδιά ενός κατώτερου Θεού».

Ο αντιδήμαρχος Εξυπηρέτησης Πολιτών ευχαρίστησε θερμά, για την άριστη συνεργασία, τον πρόεδρο της ΟΜΚΕ Κωνσταντίνο Σίμψη, τις κυρίες Αθηνά – Σοφία Κόλλια, Δώρα Σπανού, Μαρία Σταμούλα, τον κύριο Αργύρη Καπνισάκη, υπαλλήλους των ΚΑΠΗ, για την προθυμία και τη συμβολή τους, καθώς και τον κύριο Δημοσθένη Παττακό, για την ουσιαστική του βοήθεια στη δημιουργία του νέου λεξιλογίου, το οποίο μπορεί να οπτικοποιηθεί και να ενταχθεί στο λεξιλόγιο του Δημοσίου στην ελληνική νοηματική. Ευχαρίστησε, επίσης, τη διευθύντρια των ΚΕΠ Στέλλα Μπακόλα, τον δήμαρχο Χαλανδρίου Σ. Ρούσσο και το Δημοτικό Συμβούλιο, για την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό του.

«Υποσχόμαστε ότι το Χαλάνδρι θα συνεχίσει να πρωτοπορεί σε όλους τους τομείς. Είναι καθήκον προς τους συμπολίτες μας.», υποσχέθηκε, κλείνοντας την ευχαριστήρια ομιλία του.

Θεσμός Bravo και βιώσιμη ανάπτυξη

Κάθε χρόνο ο θεσμός Bravo αναπτύσσει έναν κοινωνικό διάλογο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη με βάση τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται στην χώρα μας. Φέτος, ο Θεσμός Bravo σημείωσε «ρεκόρ» συμμετοχών, με περισσότερες από 300 πρωτοβουλίες να συμμετέχουν στον Ετήσιο Κοινωνικό Διάλογο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, από 185 συμμετέχοντες Οργανισμούς που προέρχονται από το κοινό των Επιχειρήσεων, των Οργανισμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Οργανισμών της Κοινωνίας Πολιτών και των Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων. H αξιολόγηση των πρωτοβουλιών που αναδεικνύονται γίνονται μέσα από τις επιστημονικές επιτροπές του Θεσμού, οι οποίες αποτελούνται από 170 μέλη και με την ενεργή συμμετοχή περισσότερων από 16.000 Ενεργών πολιτών αναδείχθηκαν οι καλύτερες πρωτοβουλίες που υποστηρίζουν ένα βιώσιμο μέλλον.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet