Γιορτή για το πρόγραμμα Erasmus+ στο Χαλάνδρι
Κοινωνία

Γιορτή για το πρόγραμμα Erasmus+ στο Χαλάνδρι

Με αφορμή την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του Προγράμματος Στρατηγικής Σύμπραξης Erasmus+ (2014-2015) με θέμα «Τα μαθηματικά είναι παντού» στην οποία συμμετέχει το 13ο Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου, η διεύθυνση του Σχολείου σε συνεργασία με τον Δήμο Χαλανδρίου διοργάνωσαν μια ζεστή γιορτή στις 5 Οκτωβρίου στο Ίδρυμα Ζήση με καλεσμένους 35 παιδιά και τους καθηγητές τους από πέντε χώρες, την Πολωνία, την Τσεχία, τη Γαλλία, την Τουρκία και τη Φινλανδία.

Γιορτή για το Erasmus+ στο ΧαλάνδριΟ δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος καλωσόρισε τους ευρωπαίους φιλοξενούμενους τονίζοντας ότι «τέτοιου τύπου πρωτοβουλίες είναι σημαντικές για την ενδυνάμωση της συνεργασίας και την υποστήριξη των σχέσεων μεταξύ των λαών ιδιαίτερα σ΄ αυτήν τη δύσκολη συγκυρία σε τούτη τη γωνιά του κόσμου». Στο ίδιο κλίμα η διευθύντρια του 13ου Δημοτικού Σχολείου Χαλανδρίου Μαριάννα Χατζημιχαήλ μίλησε «για τη σημασία των μαθηματικών στο να κατανοήσουμε τον κόσμο μας».

Γιορτή για το Erasmus+ στο ΧαλάνδριΗ γιορτή περιελάμβανε σύγχρονους και παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς, χορούς από τις χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, σύντομη παράσταση με πρωταγωνιστή τον Φοίβο, καθώς και βίντεο – παρουσίαση με θέμα την προβολή της Ελλάδας μέσα από τους αριθμούς. Οι μαθητές του 13ου Δημοτικού Σχολείου έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό υπό την καθοδήγηση της γυμνάστριας Κατερίνας Παπαγεωργίου, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα και τα μπράβο των ευρωπαίων φίλων τους.

«Τα μαθηματικά είναι παντού»

Το πρόγραμμα είναι διετές και αφορά κατά κύριο λόγο την Ε΄ τάξη. Κάθε χώρα αναλαμβάνει ένα γνωστικό αντικείμενο, σε σχέση με τα μαθηματικά. Το πρόγραμμα είναι βιωματικό και διαδραστικό, αφού τα παιδιά παίρνουν γνώσεις για τα μαθηματικά μέσα από διδακτικά παιχνίδια και δραστηριότητες. Εκτός από τις δράσεις που γίνονται στο κάθε σχολείο, προβλέπεται η μετακίνηση των μαθητών και εκπαιδευτικών σε κάθε μια από τις χώρες – εταίρους. Συντονίστρια χώρα του προγράμματος είναι η Φινλανδία. Υπεύθυνες δασκάλες για την Ελλάδα είναι οι κ.κ.: Αγγελική Κορκοβέλου, Βαρβάρα Αντωνέλου, Ειρήνη Κουλακιώτη και Κατερίνα Παπαγεωργίου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet