Δήμος Χαλανδρίου: “Κίτρινα δημοσιεύματα” για τη σίτιση των αδέσποτων
Κοινωνία

Δήμος Χαλανδρίου: “Κίτρινα δημοσιεύματα” για τη σίτιση των αδέσποτων

Η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής να διαθέσει ο Δήμος Χαλανδρίου ποσό 15.000 ευρώ για τη σίτιση των αδέσποτων ζώων της πόλης αποτέλεσε ένα ακόμη σημεί τριβής μεταξύ της διοίκησης του δημάρχου Νίκου Ρούσσου και του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Χαλάνδρι Αλλάζουμε Πορεία, Άγγελου Νταβία.

Σε ανάρτητη του τελευταίου στο blog “στην πλατεία” αναφερόταν ότι πρόκειται για ένα ποσό “που έρχεται να προστεθεί στα 40.000 που είχαν ήδη εγκριθεί τον Ιούνιο για τα αδέσπτα ζώα”.

Από την πλευρά του, ο Δήμος διαψεύδει τα “κίτρινα δημοσιεύματα”, κάνοντας λόγο για κόστος που “έρχεται να καλύψει τμήμα των υποχρεώσεων που έχει ο Δήμος βάσει του ισχύοντος νομικού πλαισίου”, προσθέτοντας ότι η προηγούμενη σχετική απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής ουδέποτε εκτελέστηκε, καθώς μεσολάβησαν τα capital controls.

Η ανακοίνωση του Δήμου Χαλανδρίου για το θέμα

Το ποσό των 15.000 ευρώ αποφάσισε να διαθέσει ο Δήμος Χαλανδρίου για τη σίτιση των αδέσποτων ζώων της πόλης. Η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της 25/9/15 έρχεται να καλύψει τμήμα των υποχρεώσεων που έχει ο Δήμος βάσει του ισχύοντος νομικού πλαισίου, το οποίο τον καθιστά υπεύθυνο για την περισυλλογή και περίθαλψη των αδέσποτων ζώων που βρίσκονται στα διοικητικά του όρια.

Για τον σκοπό αυτό ο Δήμος συνεργάζεται με τον δραστήριο φιλοζωικό σύλλογο της πόλης, του οποίου οι άνθρωποι εργάζονται εθελοντικά, κυριολεκτικά νυχθημερόν, για την περισυλλογή και περίθαλψη των αδέσποτων ζώων της πόλης.

Η ανυπαρξία κατάλληλου προσωπικού και ίδιων μέσων του Δήμου καθιστά αυτήν τη συνεργασία πολύτιμη και είναι άξιο απορίας που υπάρχουν αυτοδιοικητικοί και μάλιστα υποψήφιοι δήμαρχοι, που δεν κατανοούν ότι η διάθεση αυτών των χρημάτων δεν αποτελεί σπατάλη ή πολυτέλεια, αλλά αντιθέτως κάλυψη αυτονόητης υποχρέωσης του Δήμου προς την πόλη.

ΥΓ. Σε ότι αφορά κίτρινα δημοσιεύματα του γνωστού ηλεκτρονικού μέσου, ενημερώνουμε ότι η προηγούμενη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής τον Ιούνιο δεν εκτελέστηκε ποτέ, μιας και μεσολάβησαν οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων, ενώ και οι τροφές μετατάχτηκαν σε νέο αυξημένο (23% από 13%) συντελεστή ΦΠΑ. Αυτές οι εξελίξεις επέβαλαν τη νέα συνεδρίαση και τη νέα απόφαση και όχι φυσικά τα όσα ψευδή διατείνονται. Αν έκαναν κάποιοι τον κόπο να διαβάζουν τις εισηγήσεις και να ρωτούν, πριν εκτεθούν δημοσίως, θα γνώριζαν ότι δεν μπορούν να υπάρξουν νέες οικονομικές αποφάσεις με τους ίδιους κωδικούς στον προϋπολογισμό και ίδιες ΠΑΥ…

Η ανάρτηση του Άγγελου Νταβία “στην πλατεία”

ΕΧΩ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΖΗΤΑΩ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ

Την Παρασκευή στην Οικονομική Επιτροπή πρέπει να εγκρίνουμε άλλα 15000 ευρώ πλέον των 40000 που έχουν ήδη εγκριθεί ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ για τα …. αδέσποτα ζώα.

Θυμίζουμε ότι τα είπαμε εμείς και τότε.
40.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ!!!

Τώρα πρέπει την Παρασκευή να ψηφίσουμε άλλα 15 χιλιάρικα.

Εγώ τα ζωάκια τα αγαπάω, είμαι φιλόζωος.

Αλλά και τους ανθρώπους. Είμαι ΚΑΙ φιλάνθρωπος.

Και δεν ξέρω αν κάνουμε σωστά να μην δίνουμε λεφτά για τους αδέσποτους ανθρώπους και δίνουμε συνεχώς λεφτά για τα αδέσποτα ζώα.

ΛΕΦΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ!

Και επειδή πρέπει να ψηφίσω μεθαύριο και δεν είμαι σίγουρος ζητάω την βοήθεια του κοινού.
‘Εχουμε ανοίξει ένα πρόχειρο δημοψήφισμα: ΝΑ ΔΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ 15000 ευρώ για τα αδέσποτα στα 40000 που ήδη έχουν δοθεί από τα ΔΙΚΑ ΣΑΣ λεφτά;

ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΣΤΕ ΑΔΕΛΦΙΑ!

Μέχρι την Παρασκευή το πρωί στις 7, για να λάβω υπόψη την γνώμη σας!

Η ψηφοφορία άνοιξε στην ΠΛΑΤΕΙΑ ακριβώς κάτω από το σήμα του ΤΥΠΩΣΕ ΤΟ!!!
ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΔΕΛΦΙΑ! ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ Ο ΣΥΜΒΟΥΛΑΣ;

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet