Δανειστική Βιβλιοθήκη δημιουργείται στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου
Κοινωνία

Δανειστική Βιβλιοθήκη δημιουργείται στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου

Δανειστική Βιβλιοθήκη δημιουργείται στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου σε διοργάνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου με τη συνεργασία του Συλλόγου Διδασκόντων.

Ο Σύλλογος Γονέων σκοπεύει να προχωρήσει σε έναρξη λειτουργίας της βιβλιοθήκης πιλοτικά τις απογευματινές ώρες με ορισμό υπευθύνου -υπευθύνων λειτουργίας. Θα υπάρχουν βιβλία για παιδιά, αλλά και για ενήλικες, βιβλία μεταχειρισμένα ή καινούργια που θα δωρίσουν τα μέλη της σχολικής κοινότητας. Γονείς και παιδιά όλων των ηλικιών θα μπορούν να προχωρήσουν σε δανεισμό, μετά από καταγραφή όλων των τίτλων που θα συγκεντρωθούν σε μία βάση.

Με παράλληλη προμήθεια χαμηλών τραπεζιών και μικρών πουφ και καναπέδων ο Σύλλογος Γονέων θα διοργανώσει μαραθώνιο ανάγνωσης, με προτεινόμενη λίστα ανά τάξη από τους δασκάλους, βραδιές αφήγησης κ.ά.
Παράλληλα, ο Σύλλογος μαζεύει επιτραπέζια παιχνίδια, παιχνίδια λογικής και καρτών, που θα αποθηκευθούν σε νέους χώρους που έχει προγραμματίσει να δημιουργηθούν. Τα παιδιά, θα έχουν πρόσβαση σε αυτά, τις απογευματινές ώρες των δραστηριοτήτων.

Όπως σημειώνει σε σχετική ανακοίνωσή του ο Σύλλογος, «μπορείτε να σκεφτείτε μία πιο όμορφη εικόνα; Παιδιά στους τραπεζόπαγκους, άλλα να παίζουν επιτραπέζια, άλλα να διαβάζουν ένα αγαπημένο βιβλίο και φυσικά λίγο πιο δίπλα οι πιο ζωηρές φωνές εκείνων που επιλέγουν να παίζουν μπάλα. Αγαπάμε το σχολείο μας και το αποδεικνύουμε κάθε μέρα. 

»Στο πλαίσιο αυτό ζητάμε τη συνδρομή σας!

»Πώς;

»Απλά!

»Με δωρεές μεταχειρισμένων βιβλίων και επιτραπέζιων παιχνιδιών και με δήλωση εθελοντικής συνεισφοράς εργασίας από γονείς κατά τις απογευματινές ώρες των δραστηριοτήτων.

Από 30 Ιανουαρίου 2017 και κατά τις απογευματινές ώρες συλλέγουμε! Και σας περιμένουμε!».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet