Δήμος: Ο Άγγελος Νταβίας απαξιώνει το έργο μας στους παιδικούς σταθμούς
Κοινωνία

Δήμος: Ο Άγγελος Νταβίας απαξιώνει το έργο μας στους παιδικούς σταθμούς

Διευκρινίσεις για τους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Χαλανδρίου εξέδωσε ο Δήμος έπειτα από δημοσιεύματα του δημοτικού συμβούλου Άγγελου Νταβία.

Ακολουθούν οι διευκρινίσεις του Δήμου:

Στο μπλογκ «Στην Πλατεία» που διαχειρίζεται ο κ. Άγγελος Νταβίας, δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης και επικεφαλής της παράταξης Χαλάνδρι Αλλάζουμε Πορεία υπήρξε σειρά αναρτήσεων του ιδίου σχετικά με την ακολουθούμενη πολιτική της διοίκησης του Δήμου στον τομέα της προσχολικής αγωγής.

Η εμμονή του να απαξιώνει με κάθε τρόπο το έργο της νέας δημοτικής αρχής είναι γνωστή καθώς και το ήθος και το ύφος γραφής των κειμένων που υπογράφονται από τον ίδιο. Άλλωστε στο σύνολο σχεδόν των καθημερινών αναρτήσεων που αναφέρονται στη δημοτική Αρχή, σε στελέχη της διοίκησης και στον δήμαρχο συμπεριλαμβάνονται ψευδής, απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί και προσωπικού τύπου επιθέσεις με αποτέλεσμα να καθίσταται άκρως υποτιμητική η ενασχόλησης με τα αναγραφόμενα τόσο από τη δημοτική αρχή, αλλά και από όσους συστηματικά θίγονται από αυτά.

Είναι γνωστή η συνεχής συρρίκνωση των παιδικών σταθμών της πόλης σε αριθμό αλλά και σε μάχιμο προσωπικό τα τελευταία χρόνια. Έτσι το θέμα της προσχολικής αγωγής είναι πολύ σοβαρό και αφορά χιλιάδες κατοίκους της πόλης ώστε κάποια από όσα ισχυρίζεται ο γράφων να μείνουν αναπάντητα.

Ο «ανεύθυνος, μπερδεμένος, ανεπαρκής ή στημένος υπηρέτης της ιδιωτικής αγωγής δήμαρχος» κατά τον γράφοντα και η νέα διοίκηση του Δήμου κατάφεραν μέσα σε ακραία δύσκολες συνθήκες ώστε:

  1. Να μειωθούν αποφασιστικά τα τροφεία στους υπάρχοντες παιδικούς σταθμούς της πόλης. Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου απαλλάσσονται πλήρως από την καταβολή τροφείων οι γονείς των οποίων τα εισοδήματα είναι μέχρι 25.000 ευρώ και οι πολύτεκνες οικογένειες με εισόδημα έως 50.000 ευρώ.
  2. Για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια να επαναλειτουργήσουν βρεφικά τμήματα σε τρεις παιδικούς σταθμούς! Να υπενθυμίσουμε ότι λόγω της διαρκούς συρρίκνωσης του αριθμού των παιδικών σταθμών τα βρεφικά τμήματα είχαν καταργηθεί με αποτέλεσμα όλα τα βρέφη να οδηγούνται αναγκαστικά σε φύλαξη στον ιδιωτικό τομέα με ότι αυτό σήμαινε για την οικονομική επιβάρυνση των οικογενειών.
  3. Να αρθεί ο αποκλεισμός, που για χρόνια υπήρχε, για τις μακροχρόνια άνεργες μητέρες που αναζητούσαν παιδικό σταθμό και δεν εντάσσονταν μέσω προγραμμάτων του ΕΣΠΑ. Επιτρέπεται πλέον σε όλες να στέλνουν τα παιδιά τους, ώστε να διευκολύνονται στην αναζήτηση εργασίας.
  4. Να γίνεται η ένταξη των παιδιών με καθιέρωση μορίων ώστε η διαδικασία επιλογής να είναι απόλυτα αντικειμενική και ο κάθε γονιός, με βάση τα μόρια που του αντιστοιχούν, να γνωρίζει εκ των προτέρων τη σειρά κατάταξης του. Καταργήθηκε έτσι ένα διαχρονικό σύστημα «προσωπικών εξυπηρετήσεων».
  5. Να εγκριθεί, για πρώτη φορά, στον Δήμο Χαλανδρίου η πρόσληψη 52 παιδαγωγών με χρηματοδότηση από το αντίστοιχο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι για τα επόμενα χρόνια και για όσο χρονικό διάστημα υπάρχει το εν λόγω πρόγραμμα ότι ο Δήμος θα έχει εξασφαλισμένο το αναγκαίο για τη λειτουργία των παιδικών του σταθμών προσωπικό ή τουλάχιστον το μεγαλύτερο μέρος του. Να υπενθυμίσουμε ότι μέχρι τώρα τα αντίστοιχα χρήματα από το ΕΣΠΑ, μέσω του γενικού ταμείου του Δήμου, δεν χρησιμοποιούνταν αποκλειστικά για την ενίσχυση του προσωπικού στους παιδικούς σταθμούς με αποτέλεσμα αυτοί να λειτουργούν με ελλιπές προσωπικό.
  6. Να προσληφθούν ακόμα 12 εργαζόμενοι – συμβασιούχοι πεντάμηνης απασχόλησης για τους παιδικούς σταθμούς μέσω των προγραμμάτων «Κοινωνικής Εργασίας». Η διοίκηση του Δήμου διαφωνεί πολιτικά με το πρόγραμμα «Κοινωνικής Εργασίας». Διαρκείς και μόνιμες ανάγκες καλύπτονται προσωρινά, ενώ οι εργαζόμενοι με αυτά τα προγράμματα δεν απολαμβάνουν τα μισθολογικά και εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων τους. Παρά την πολιτική διαφωνία προτεραιότητα αποτέλεσε η ενίσχυση της λειτουργίας των παιδικών σταθμών της πόλης.

Σε ό,τι αφορά τους δύο νέους παιδικούς σταθμούς στο Πάτημα Χαλανδρίου, οι υπηρεσίες του Δήμου εργάζονται εντατικά ώστε να παραληφθεί έγκαιρα ένα έργο που εκτελείται μέσω του ΕΣΠΑ και που οι διαδικασίες εργασιών, χρηματοδότησης, γραφειοκρατικής υποστήριξης κ.λπ. δεν ανήκουν αποκλειστικά στον έλεγχο του Δήμου.

Είναι αλήθεια ότι ο αριθμός των παιδικών σταθμών, ο αριθμός των εξυπηρετούμενων παιδιών, αλλά και του αναγκαίου προσωπικού βρίσκεται πολύ μακριά από τις πραγματικές ανάγκες της πόλης και των κατοίκων της. Ωστόσο η νέα διοίκηση του Δήμου καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη βελτίωση των υποδομών και την ασφαλή λειτουργία των παιδικών σταθμών. Είμαστε βέβαιοι ότι το τελικό αποτέλεσμα θα τη δικαιώσει.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet