Δράσεις από το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Χαλανδρίου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα  Εξάλειψης της Βίας Κατά των Γυναικών
Κοινωνία

Δράσεις από το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Χαλανδρίου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας Κατά των Γυναικών

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Χαλανδρίου συμμετέχει σε δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας Κατά των Γυναικών και στέλνει το μήνυμά του.

Συγκεκριμένα, το Κέντρο αναφέρει:

«Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η φετινή Παγκόσμια Ημέρα μας βρίσκει όλες και όλους σε μία ιδιαίτερα δύσκολη συνθήκη λόγω της πανδημίας Covid-19. Η καραντίνα, ο υποχρεωτικός εγκλεισμός και η κοινωνική αποστασιοποίηση, εντείνουν ακόμα περισσότερο τα περιστατικά έμφυλης βίας και δη ενδοοικογενειακής, καθώς οι γυναίκες-θύματα αναγκάζονται να παραμένουν σε ένα τοξικό περιβάλλον με τον δράστη. Η πιο ακραία, δε, μορφή έμφυλης βίας, η γυναικοκτονία, αποτέλεσμα της ιστορικά και διαχρονικά διαπιστωμένης έμφυλης ανισότητας που ασκείται σε βάρος των γυναικών και των θηλυκοτήτων στο πλαίσιο της πατριαρχίας, παρουσιάζει φέτος στην Ελλάδα τον σοκαριστικό και τραγικό αριθμό των 13 δολοφονιών».

Στο πλαίσιο της φετινής Παγκόσμιας Μέρας για την Εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Χαλανδρίου θα συμμετάσχει στις παρακάτω δράσεις:

Τρίτη, 23/11: Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Γυναικοκτονία, η ακραία μορφή της έμφυλης βίας», που διοργανώνει η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Χαλανδρίου, στις 19.00.

Σάββατο, 27/11: Ημερίδα του Δήμου Μαραθώνα και της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας με θέμα «Βία κατά των γυναικών – Ένα αθέατο έγκλημα», η οποία θα λάβει χώρα στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου, στις 18.00.

Σημειώνεται ότι το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Χαλανδρίου, με σκοπό την πρόληψη και την αντιμετώπιση της έμφυλης βίας, ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Ιούνιο του 2013, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων και είναι συγχρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ. Των υπηρεσιών του, που παρέχονται δωρεάν, μπορούν να ωφεληθούν γυναίκες από κάθε περιοχή και προέλευση.

Γυναίκες που έχουν βιώσει οποιαδήποτε μορφή βίας (ψυχολογική, λεκτική, οικονομική, σεξουαλική, σωματική) στο οικογενειακό, το επαγγελματικό ή το ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον, αλλά και γυναίκες που βιώνουν μια ψυχοπιεστική συνθήκη ζωής (ανεργία, μονογονεϊκή οικογένεια, μετανάστευση, ειδικές δυσκολίες, κ.ά.) μπορούν να απευθύνονται στο Κέντρο για συμβουλευτική, ψυχολογική παρέμβαση, επαγγελματική συμβουλευτική, νομικές συμβουλές και παραπομπές σε άλλες συνεργαζόμενες δομές, όποτε αυτό χρειάζεται.

Σκοπός του κέντρου είναι η ενδυνάμωση κάθε γυναίκας που αντιμετωπίζει οποιασδήποτε μορφής δυσκολίες, ώστε να αναλάβει η ίδια την ευθύνη για την προσωπική, επαγγελματική, οικογενειακή και ευρύτερη κοινωνική της ζωή. Το Κέντρο στελεχώνεται από έμπειρο και εκπαιδευμένο επιστημονικό προσωπικό, κοινωνική λειτουργό, ψυχολόγο και νομικό.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet