Δράσεις Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Χαλανδρίου για τη βία κατά των γυναικών
Κοινωνία

Δράσεις Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Χαλανδρίου για τη βία κατά των γυναικών

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών (25 Νοεμβρίου), το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Χαλανδρίου πραγματοποιεί μια σειρά δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που απευθύνεται σε σχολεία και αστυνομικά τμήματα του Χαλανδρίου και της ευρύτερης Βορειοανατολικής Αττικής, με στόχο την πρόληψη και την καταπολέμηση του φαινομένου της έμφυλης βίας.

Συγκεκριμένα:

Στις 9 Νοεμβρίου 2017, η κοινωνιολόγος και η νομικός του Συμβουλευτικού Κέντρου υλοποίησαν επιμορφωτική συνάντηση με τους αξιωματικούς του Α.Τ. Αγίας Παρασκευής, στην οποία παρουσιάστηκαν ο νόμος για την ενδοοικογενειακή βία, τρόποι διαχείρισης των περιστατικών και το πλαίσιο των παραπομπών. Συζητήθηκαν, επίσης, μελέτες περιπτώσεων και υπογραμμίστηκε η σπουδαιότητα της αγαστής συνεργασίας μεταξύ των δυο φορέων.

Στις 21 Νοεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε αντίστοιχη συνάντηση των στελεχών του Συμβουλευτικού Κέντρου με τους αξιωματικούς του Α.Τ. Χαλανδρίου.

Ακολουθούν οι εξής δράσεις:

  • Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017: «Χτίζοντας υγιείς συντροφικές σχέσεις», βιωματική δράση στους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ΄ τάξης του 7ου Γυμνασίου Δήμου Χαλανδρίου.
  • Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017: Επιμορφωτική συνάντηση των στελεχών του Κέντρου με τους αξιωματικούς του Α.Τ. Μελισσίων.
  • Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017: «Χτίζοντας υγιείς συντροφικές σχέσεις», βιωματική δράση στους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ΄ τάξης του 3ου Γυμνασίου Δήμου Χαλανδρίου.
  • Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου 2017: Επιμορφωτική συνάντηση των στελεχών του Κέντρου με τους αξιωματικούς του Α.Τ. Αμαρουσίου.

Σε ανακοίνωση του Κέντρου σχετικά με την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών σημειώνεται:

«Η βία κατά των γυναικών είναι ίσως η πιο επαίσχυντη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων: Δεν κάνει διαχωρισμό μεταξύ συνόρων, πολιτισμών ή πλούτου. Όσο συνεχίζεται, δεν μπορούμε να ισχυριζόμαστε ότι κάνουμε ουσιαστική πρόοδο προς την ισότητα, την ανάπτυξη και την ειρήνη» (4η Παγκόσμια Διάσκεψη Γυναικών στο Πεκίνο).

«25 Νοεμβρίου 2017… Μία στις τρεις γυναίκες εξακολουθεί να πέφτει θύμα σωματικής ή σεξουαλικής βίας και παρά την αυξανόμενη διεθνή προσοχή στο ζήτημα, τα επίπεδα της βίας κατά των γυναικών παραμένουν υψηλά, περιλαμβάνοντας ενδοοικογενειακή βία, σεξουαλική παρενόχληση, βιασμούς, ακρωτηριασμούς γεννητικών οργάνων, καταναγκαστικούς γάμους και trafficking».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet