Δωρεάν εξετάσεις για διαβήτη στο Τμήμα Προληπτικής Ιατρικής Χαλανδρίου
Κοινωνία

Δωρεάν εξετάσεις για διαβήτη στο Τμήμα Προληπτικής Ιατρικής Χαλανδρίου

Δωρεάν εξετάσεις για σακχαρώδη διαβήτη θα πραγματοποιηθούν στο Τμήμα Προληπτικής Ιατρικής του Δήμου Χαλανδρίου στο πλαίσιο του προγράμματος «Πρόληψη Σακχαρώδη Διαβήτη με Δωρεάν Εξετάσεις στον Γενικό Πληθυσμό» που διοργανώνουν το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων σε συνεργασία με τα Κέντρα Πρόληψης (ΚΕΠ Υγείας) σε 40 Δήμους μέλη του Δικτύου.

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιούνται καθημερινά, από τη Δευτέρα 21 έως την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015 (εκτός Σαββατοκύριακου), από τις 8:00 έως τις 10:00.

Το Πρόγραμμα έχει ως στόχο την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση της νόσου μέσω της μέτρησης του γενικού πληθυσμού, καθώς ο σακχαρώδης διαβήτης αποτελεί μια από τις κυριότερες αιτίες αυξημένης νοσηρότητας και πρόωρης θνησιμότητας. Οι μεταβολικές διαταραχές που προκαλούνται από τον σακχαρώδη διαβήτη συνδυάζονται με την εμφάνιση στεφανιαίας νόσου, περιφερικής αρτηριοπάθειας, αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου, διαβητικής αμφιβληστροειδοπάθειας, νεφροπάθειας κ.λπ.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, σε όλες τις ηλικίες, εκτιμάται ότι τουλάχιστον ένας στους 20 θανάτους αποδίδεται άμεσα ή έμμεσα στον σακχαρώδη διαβήτη (ΣΔ), ενώ στις ηλικίες 35 έως 65 ετών η αναλογία είναι τουλάχιστον ένας στους 10 θανάτους. Στην Ελλάδα περίπου το 8% του πληθυσμού νοσεί από σακχαρώδη διαβήτη, πολλές φορές χωρίς να το γνωρίζει στα αρχικά κυρίως στάδια. Αν και ο σακχαρώδης διαβήτης θεωρείται μάστιγα των ανεπτυγμένων χωρών είναι ένα νόσημα που σχετίζεται άμεσα με τη φτώχεια και επηρεάζει δυσανάλογα τις χαμηλές κοινωνικοοικονομικά ομάδες και τις μειονότητες.

Αρωγός του προγράμματος είναι τα Φαρμακευτικά Εργαστήρια CANA.

Συντονιστής του προγράμματος στον Δήμο Χαλανδρίου είναι ο κ. Δημήτρης Σάμπαλης.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Προληπτικής Ιατρικής, Αισχύλου 28, απέναντι από τη ΔΟΥ Χαλανδρίου, τηλ. 210 6894444.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet