Δωρεάν σεμινάρια & διαλέξεις από την ΠΕΓΚΑΠ-ΝΥ για την παιδική προστασία
Κοινωνία

Δωρεάν σεμινάρια & διαλέξεις από την ΠΕΓΚΑΠ-ΝΥ για την παιδική προστασία

Δωρεάν σεμινάρια και διαλέξεις διοργανώνονται από την ΠΕΓΚΑΠ-ΝΥ (Πανελλήνια Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων – Παιδιών Νοητικά Υστερούντων) για την παιδική προστασία, υπό την αιγίδα του Δήμου Χαλανδρίου.

Συγκεκριμένα, το Κέντρο Πρόληψης και Συμβουλευτικής της ΠΕΓΚΑΠ-ΝΥ προγραμματίζει έναν κύκλο δωρεάν ενημερωτικών και εκπαιδευτικών σεμιναρίων- διαλέξεων στις περιοχές των δήμων των βορείων προαστίων.

Σε ποιους απευθύνεται
Τα σεμινάρια – διαλέξεις απευθύνονται κυρίως σε παιδαγωγούς, εκπαιδευτικούς, γονείς, επαγγελματίες Ψυχικής Υγείας και φοιτητές.

Τόπος διεξαγωγής
Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Πρόληψης και Συμβουλευτικής της ΠΕΓΚΑΠ- ΝΥ (Λεωφ. Πεντέλης 92, Χαλάνδρι), καθώς και σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης, ύστερα από συνεννόηση με τους υπεύθυνους των σχολικών μονάδων και των συλλόγων γονέων.

Για κάθε σεμινάριο θα εκδίδεται σχετικό δελτίο Τύπου όπου θα ενημερώνονται οι ενδιαφερόμενοι για τον τόπο και χρόνο διοργάνωσής του.

Στόχος
Βασική επιδίωξη των σεμιναρίων είναι οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς και οι επαγγελματίες ψυχικής υγείας να έρθουν σε επαφή με πρακτικές και συμβουλευτική εκπαίδευσης, μέσω θεωρητικών εισηγήσεων και βιωματικών εργαστηρίων, ώστε να αξιοποιήσουν αυτή τους τη γνώση και να την εντάξουν ως εργαλείο διαχείρισης τόσο της κοινωνικής και συναισθηματικής προσαρμογής των παιδιών και εφήβων, όσο και του υποστηρικτικού τους πλαισίου.

Ενδεικτική Θεματολογία Σεμιναρίων
Τα σεμινάρια θα προσφέρουν υψηλού επιπέδου γνώσεις, δίνοντας έμφαση στην πρακτική εφαρμογή, επικεντρώνοντας στις ακόλουθες ενδεικτικές θεματικές ενότητες:

Σεμινάρια

  • Αγχώδεις διαταραχές σε παιδιά και εφήβους.
  • Διαχείριση πένθους στις οικογένειες.
  • Η διατροφή και τα προβλήματα ύπνου στην παιδική και εφηβική ηλικία.
  • Διαζύγιο – Επιδράσεις στα παιδιά.
  • Ο ρόλος της εργαζόμενης μητέρας στην οικογένεια.

Διαλέξεις

Νηπιαγωγείο:

Τοποθέτηση των ορίων – Επιβράβευση ή τιμωρία στην παιδική συμπεριφορά.

Δημοτικό Σχολείο:

  • Αδελφική αντιζηλία.
  • Σχολικός εκφοβισμός (school bullying) – Βία στα σχολεία
  • Έναρξη εφηβείας – Προβληματισμοί – Εμπειρίες.
  • Παιχνίδι – Ελεύθερος χρόνος – Φιλίες – Σχέσεις με άλλα παιδιά.

Γυμνάσιο:

  • Παιδί & Νέες Τεχνολογίες – Τηλεόρασης – Internet – Κινητή τηλεφωνία.
  • Σεξουαλική αγωγή παιδιών και εφήβων.
  • Το πέρασμα από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο.

Λύκειο:

  • Προετοιμασία για τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Διάρκεια Προγράμματος
Η διάρκεια κάθε ενότητας είναι τριών έως τεσσάρων ωρών, και θα διεξάγεται απογευματινές ώρες ή Σάββατο πρωί.

Στους συμμετέχοντες που θα παρακολουθήσουν τις εργασίες του σεμιναρίου θα χορηγηθεί βεβαίωση συμμετοχής.

Αιτήσεις συμμετοχής
Οι υπεύθυνοι των σχολικών μονάδων και των συλλόγων γονέων, καθώς και όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στα σεμινάρια, θα πρέπει να στείλουν με email στην ηλεκτρονική δ/νση [email protected], σημειώνοντας τα στοιχεία της θεματικής ενότητας που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν, προσωπικά στοιχεία (ονοματεπώνυμο και αριθμό τηλεφώνου) και τον αριθμό των συμμετεχόντων (σε περίπτωση σχολείων).

Οι αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές αφού γίνει η ανακοίνωση των ημερομηνιών διεξαγωγής των σεμιναρίων – διαλέξεων στην ιστοσελίδα www.pegkap.gr.

Περισσότερες πληροφορίες για τα ενημερωτικά και εκπαιδευτικά σεμινάρια οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στη γραμματεία του Κέντρου Πρόληψης & Συμβουλευτικής της ΠΕΓΚΑΠ-ΝΥ (Λεωφ. Πεντέλης 92 Χαλάνδρι, τηλ. 210 6814125), ώρες λειτουργίας καθημερινά 10:00-14:00. Υπεύθυνη: κα Περρή Μαριάντζελα, κοινωνική λειτουργός.

Προτάσεις και συνεργασία σχετικά με τη θεματολογία των σεμιναρίων και τον χώρο διεξαγωγής τους θα γίνονται κατόπιν συνεννόησης με την υπεύθυνη του προγράμματος, κα Λουίζα Μαρτίνι-Εμμανουηλίδη, ψυχολόγο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet