Δ.Σ. Χαλανδρίου: Συμπαράσταση στον δήμαρχο Πατρέων & σε 9 φοιτητές
Κοινωνία

Δ.Σ. Χαλανδρίου: Συμπαράσταση στον δήμαρχο Πατρέων & σε 9 φοιτητές

Ψηφίσματα συμπαράστασης στον δήμαρχο Πάτρας και σε εννέα φοιτητές του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου.

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Πατρέων παραπέμπεται σε δίκη με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος και οι εννέα φοιτητές κλήθηκαν στον ανακριτή προκειμένου να καταθέσουν, έπειτα από αναφορές αναπληρωτή καθηγητή του Πανεπιστημίου στην Εισαγγελία.

Ακολουθούν τα ψηφίσματα:

Ψήφισμα συμπαράστασης στον δήμαρχο Πάτρας

Ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, παραπέμπεται σε δίκη στις 13 Φλεβάρη ύστερα από μήνυση τέως βουλευτή της Χρυσής Αυγής με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος. Δικάζεται γιατί, υλοποιώντας και αντίστοιχες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου δεν διευκόλυνε τη δράση της Χρυσής Αυγής.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε μια από αυτές, την υπ. αριθμ. 400/2015 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου: «(…) Όσον αφορά το αν υπάρχει ή όχι δικαστική απόφαση για το χαρακτηρισμό ως εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, υπάρχει κάτι πιο ισχυρό. Η ιστορία του λαού μας, που πλήρωσε με φόρο αίματος τον φασισμό (…). Ο εγκληματικός της χαρακτήρας εκπορεύεται από τη ναζιστική της ιδεολογία, που ποτέ δεν έκρυψε (…)».

Σημειώνουμε ότι η εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής περιγράφεται αναλυτικά και εμπεριστατωμένα στο με αριθμό 215/2015 παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθήνας, με το οποίο παραπέμφθηκαν οι βουλευτές – ηγέτες της, μεταξύ των οποίων και ο μηνυτής, σε δίκη που είναι ήδη σε εξέλιξη, για τα κακουργήματα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και μια σειρά άλλων εγκλημάτων, τα οποία διέπραξε, μέσω των ταγμάτων εφόδου που έχει συγκροτήσει.

Αυτή η εξέλιξη είναι επικίνδυνη, συνολικά για τον λαό.

Απαιτούμε, με βάση τα παραπάνω να σταματήσει τώρα η δίωξη του δημάρχου Πατρέων και να αναλάβουν προς αυτή την κατεύθυνση ανάλογες πρωτοβουλίες η κυβέρνηση και οι αντίστοιχες κρατικές υπηρεσίες.

Ψήφισμα συμπαράστασης στους εννέα διωκόμενους φοιτητές στην Ξάνθη

Την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου, εννέα φοιτητές κλήθηκαν στον ανακριτή προκειμένου να καταθέσουν, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης, ύστερα από αναφορές προς την Εισαγγελία ακροδεξιού αναπληρωτή καθηγητή του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, που ενοχλείται από τη συνδικαλιστική και αντιφασιστική δράση τους, φτάνοντας στο σημείο να μιλήσει για «ένα είδος φοιτητικού ISIS».

Ο φοιτητικός σύλλογος της Πολυτεχνικής Ξάνθης, η ΑΔΕΔΥ και άλλες συλλογικότητες έχουν ήδη εκφράσει την αλληλεγγύη τους και καταγγέλλουν τη στοχοποίηση των φοιτητών, που απειλούνται με δίωξη αποκλειστικά και μόνο εξαιτίας της συνδικαλιστικής και κινηματικής δράσης τους και του αγώνα τους ενάντια στην καθηγητική αυθαιρεσία και τις φασιστικές προκλήσεις.

Το Δ.Σ. Χαλανδρίου εκφράζει την έντονη ανησυχία του για την απόπειρα ποινικοποίησης του φοιτητικού συνδικαλισμού που συντελείται στο Πανεπιστήμιο Θράκης. Καταγγέλλει κάθε απόπειρα για χτύπημα στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες, για χτύπημα στον συνδικαλισμό και κατ΄ επέκταση για χτύπημα στην υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων και της νεολαίας. Ο λαός και οι φοιτητές με αγώνες κατέκτησαν το δικαίωμα στον συνδικαλισμό, το οποίο επιχειρείται να καταστρατηγηθεί με στόχο τη δημιουργία ενός αποστειρωμένου χώρου στον οποίο οι φοιτητές θα απέχουν από τα συλλογικά όργανα και τις διεκδικήσεις.

Το Δ.Σ. Χαλανδρίου υπερασπιζόμενο τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες, τοποθετείται ξεκάθαρα ενάντια στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και τη στοχοποίηση συνδικαλιστών φοιτητών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet