Εγκρίθηκε ο νέος Κανονισμός Καθαριότητας του Δήμου Χαλανδρίου
Κοινωνία

Εγκρίθηκε ο νέος Κανονισμός Καθαριότητας του Δήμου Χαλανδρίου

Εγκρίθηκε ο νέος Κανονισμός Καθαριότητας του Δήμου Χαλανδρίου με σχεδόν ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (4 Μαρτίου 2020) και μετά από διαβούλευση που έγινε, τόσο ηλεκτρονικά όσο και με τις δημοτικές παρατάξεις. Η έναρξή εφαρμογής του προσδιορίζεται τον Ιούνιο του 2020, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, ενώ θα μεσολαβήσει περίοδος ενημέρωσης, στη διάρκεια της οποίας η δ/νση Καθαριότητας, με εξειδικευμένες δράσεις, θα ενημερώσει τους πολίτες για τον νέο κανονισμό και τις πρόνοιές του.

Ο Νέος Κανονισμός Καθαριότητας περιγράφει τις υποχρεώσεις του Δήμου Χαλανδρίου ως μηχανισμού αποκομιδής και διαχείρισης του συνόλου των αποβλήτων, που παράγονται στην πόλη και καταλήγουν στους κάδους (πράσινο, μπλε, κίτρινο, καφέ και στους κώδωνες υαλικών), αλλά και ως διαχειριστή της καθαριότητας στον δημόσιο χώρο.

Αντίστοιχα περιγράφονται και οι υποχρεώσεις των κατοίκων και των επαγγελματιών της πόλης στο σύνολο των δραστηριοτήτων που αφορούν την καθαριότητά της σε καθημερινή βάση: πεζοδρόμια, κλαδέματα, ογκώδη αντικείμενα, αδόμητα οικόπεδα, ζώα συντροφιάς, οικοδομικά υλικά, υλικά ανακύκλωσης.

Επίσης περιγράφονται και τα πρόστιμα που θα συνοδεύουν την παραβίαση των άρθρων του Κανονισμού.

Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet