Εκδήλωση «Οι γυναίκες απαντούν στην κρίση» στο Αετοπούλειο
Κοινωνία

Εκδήλωση «Οι γυναίκες απαντούν στην κρίση» στο Αετοπούλειο

Δράση με τίτλο «Oι γυναίκες απαντούν στην κρίση» πραγματοποιεί ο Δήμος Χαλανδρίου την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017, στις 19:30, στο Aετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο Χαλανδρίου (Φιλικής Εταιρεία και Τομπάζη 18).

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση:

«Στις 8 Μαρτίου 1857, 160 χρόνια πριν, εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη διαδήλωναν ζητώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας και τότε άρχισε ο αγώνας διεκδίκησης δικαιωμάτων που συνεχίζουμε. Ήταν μια μέρα και την καθιέρωσή της δεν θα την αφήσουμε να περάσει μόνο με αφελή εγκώμια, υποκριτικές πολιτικές υποκλίσεις και μιντιακά χαϊδολογήματα.

»Σκοπός της συζήτησης αυτής είναι να αναδειχθεί η συμβολή των γυναικών στην κρίση, όχι ως μια ομάδα που πλήττεται, αλλά κυρίως ως μια ομάδα που αντιδρά δυναμικά, με αλληλεγγύη και αποτελεσματικότητα και δίνει λύσεις κοινωνικά ωφέλιμες, με ευαισθησία και ευθύνη.

»Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι δομές ή πρωτοβουλίες αλληλεγγύης, οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις είναι έργο γυναικών ή υποστηρίζονται κυρίως από γυναίκες όχι μόνο με τη συμμετοχή τους, αλλά με τις γνώσεις και τις ικανότητές τους.

»Συνομιλούμε γυναίκες από τις συλλογικότητες και δομές αλληλεγγύης, ανταλλάσσουμε προβληματισμούς, αναζητούμε απαντήσεις και προοπτικές που θα μας κάνουν όλους και όλες σοφότερους δημότες – πολίτες.

»Εδώ στο Χαλάνδρι στις 10 Μαρτίου οργανώνουμε τη δική μας εκδήλωση, για να συνομιλήσουμε με τις γυναίκες που έχουν να μοιραστούν αυτές τις εμπειρίες μαζί μας.

»Καλούμε όλους και όλες να βρεθούμε σε μια συνάντηση ελπίδας για την ισότητα και την απελευθέρωση της γυναίκας».

Θα μιλήσουν:

  • Σταυρούλα Χριστουλάκη, Πρωτοβουλία «Μαζί να τα φάμε»
  • Νινέτα Θεοτοκάτου, Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Χαλανδρίου
  • Έλενα Χριστούλη, αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Χαλανδρίου
  • Ευγενία Κατούφα, δημοτική σύμβουλος Χαλανδρίου, Δράσεις Αλληλεγγύης

Συντονίζει η Αγγελίνα Γιαννετοπούλου.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, μετά τη συζήτηση η παρέα θα συνεχίσει με ένα ποτό.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet