Εκδήλωση προς τιμήν της Χαλανδραίας Γυναίκας… του άλλοτε και του τώρα
Κοινωνία

Εκδήλωση προς τιμήν της Χαλανδραίας Γυναίκας… του άλλοτε και του τώρα

Με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας της Γυναίκας οργανώνεται από τον Δήμο Χαλανδρίου εκδήλωση προς τιμήν της Χαλανδραίας Γυναίκας άλλοτε και τώρα.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν αποσπάσματα από συνεντεύξεις που έδωσαν κάτοικοι του Χαλανδρίου στην Ομάδα Προφορικής Ιστορίας του Δήμου Χαλανδρίου (ΟΠΙΔΗΧ) – πολύτιμες μαρτυρίες για τη ζωή των γυναικών στο Χαλάνδρι σε χρόνους περασμένους. Οι μαρτυρίες, συγκεκριμένα, αναφέρονται στην προσφυγιά, στους αγώνες για επιβίωση τον καιρό της κατοχής, στην αλληλεγγύη, στο σχολειό εκείνης της εποχής, στην καθημερινότητα της δεκαετίας του ΄50 κ.α. Επίσης, άνδρες αφηγητές αναφέρονται σε περιστατικά που αποδεικνύουν ότι η σκληρή τιμωρία ήταν και είναι πάντα γένους θηλυκού.

Ανάμεσα στις συνεντεύξεις θα παρεμβληθούν τραγούδια που θα ερμηνεύσει η Χορωδία Τρίτης Ηλικίας του Δήμου Χαλανδρίου υπό τη διεύθυνση της μουσικοπαιδαγωγού Ρίας Θεοδώρου, καθώς και  η τραγουδίστρια Ηλέκτρα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019 στις 18:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου επί της οδού Παπάγου αρ. 7, στον 2ο όροφο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet