Εμπλοκή με τον καταυλισμό Ρομά
Κοινωνία

Εμπλοκή με τον καταυλισμό Ρομά

Εμπλοκή φαίνεται να εμφανίζεται με το αρχικά διαφαινόμενο λυμένο θέμα με τον καταυλισμό Ρομά στο Χαλάνδρι. Ο κ. Παναγιώτης Δημητράς, εκπρόσωπος του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι και νόμιμος εκπρόσωπος των Ρομά Χαλανδρίου και του Πολιτιστικού Συλλόγου Ρομά Ελπίδα, καλεί τον γενικό γραμματέα Δημόσιας Διοίκησης Μανώλη Αγγέλακα, με ανοιχτή επιστολή του μέσω της «Εφημερίδας των Συντακτών», να δημοσιοποιήσει την εισαγγελική παραγγελία που επικαλέστηκε σχετικά με τη μετεγκατάσταση των Ρομά Χαλανδρίου.

Ακολουθεί η επιστολή:

«Κύριε Γενικέ,

Στην «Εφημερίδα των Συντακτών» της 2 Μαΐου 2014 (http://www.efsyn.gr/?p=194269) δημοσιεύθηκε δήλωσή σας πως «Υπάρχει εισαγγελική παραγγελία [οι Ρομά] να έχουν εγκαταλείψει τον καταυλισμό του Χαλανδρίου έως τις 17 Ιουνίου». Σας καλούμε να δημοσιοποιήσετε την άγνωστη σε μας εισαγγελική παραγγελία για να πληροφορηθούν τόσο οι Ρομά όσο και η κοινή γνώμη ποιος/α εισαγγελικός/ή λειτουργός εξέδωσε εισαγγελική παραγγελία, η οποία περιφρονεί τα ασφαλιστικά μέτρα προστασίας που έχει επιβάλει ο ΟΗΕ από τις 10 Μαΐου 2013, έχει επιβεβαιώσει στις 4 Φεβρουαρίου 2014, και ισχύουν όσο διαρκεί η εξέταση της προσφυγής των Ρομά στον ΟΗΕ.

Περιφρονεί επίσης το γεγονός πως οι σημερινές κατοικίες των Ρομά στο Χαλάνδρι δεν έχουν κριθεί τελεσίδικα αυθαίρετες, όπως και το γεγονός πως εκκρεμούν ένδικα μέσα κατά της απόφασης μετεγκατάστασης των Ρομά στην Κορυφή του Όρους Πατέρα: όπως μας γράψατε στις 12 Μαρτίου 2014, «το Συμβούλιο της Επικρατείας θα κρίνει το θέμα της νομιμότητάς της και συνακόλουθα το θέμα της ανακλητότητάς της». Όλα αυτά –και άλλα πολλά- αποκλείουν νόμιμη μεταστέγαση των Ρομά Χαλανδρίου μέχρι τις 17 Ιουνίου 2014. Αν βέβαια δεν υπάρχει παρόμοια εισαγγελική παραγγελία, τότε οι δηλώσεις αυτές συνιστούν διασπορά ψευδών ειδήσεων οι οποίες έχουν ήδη προκαλέσει ανησυχία στους πολίτες των Μεγάρων, της Μάνδρας και του καταυλισμού των Ρομά Χαλανδρίου.

Με τιμή

Παναγιώτης Δημητράς

Νόμιμος εκπρόσωπος ΕΠΣΕ και νόμιμος εκπρόσωπος των Ρομά Χαλανδρίου και του νομικού τους προσώπου «Πολιτιστικός Σύλλογος Ρομά «Ελπίδα»»

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet