Ενισχυτική διδασκαλία «Μαζί με τους γονείς για τα παιδιά»
Κοινωνία

Ενισχυτική διδασκαλία «Μαζί με τους γονείς για τα παιδιά»

Εδώ και δύο χρόνια εκπαιδευτικοί διαφόρων ειδικοτήτων, αντιλαμβανόμενοι τις ανάγκες πολλών μαθητών του Χαλανδρίου να καλύψουν τα μαθησιακά κενά τους, ώστε να παρακολουθήσουν απρόσκοπτα την εκπαιδευτική διαδικασία πήραν την πρωτοβουλία αλληλεγγύης «Μαζί με τους γονείς για τα παιδιά».

Σκοπός της πρωτοβουλίας των εκπαιδευτικών είναι να κάνουν δωρεάν μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας σε μαθητές που την έχουν ανάγκη και δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις ανάγκες του σχολείου λόγω κοινωνικοοικονομικών αδυναμιών.

Πρόγραμμα μαθημάτων ενισχυτικής διδασκαλίαςΠρόθεση των εκπαιδευτικών είναι, όπως αναφέρει ανακοίνωσή τους, «να βοηθήσουν τους μαθητές να αναπτύξουν δεξιότητες μελέτης, για να μπορούν μόνοι τους, χωρίς άλλη βοήθεια να ανταποκρίνονται  επαρκώς στην εκπαιδευτική διαδικασία. Στόχος είναι επίσης να βιώσουν τα παιδιά και οι γονείς έμπρακτα την αλληλεγγύη, την οποία όλοι μας έχουμε ανάγκη, στα χρόνια της μνημονιακής βαρβαρότητας και της φτωχοποίησης της κοινωνίας, για να μη μείνει κανείς μόνος του στην κρίση».

Μετά την επιτυχία των δύο προηγούμενων χρόνων οι εκπαιδευτικοί αποφάσισαν να επαναλάβουν το εγχείρημα και αυτή τη σχολική χρονιά, που η πολιτεία αποσύρθηκε πλήρως από την υλοποίηση προγραμμάτων ενισχυτικής διδασκαλίας στα σχολεία. Στην πρωτοβουλία τους αυτή υποστηρίζονται από τον Δήμο Χαλανδρίου και από την Ένωση Συλλόγων Γονέων Χαλανδρίου.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση των εκπαιδευτικών «Όλοι γνωρίζουμε πλέον πως η δημόσια εκπαίδευση υποβαθμίζεται συστηματικά και οι εκπαιδευτικές ανισότητες εντείνονται σε βάρος των οικονομικά ασθενέστερων οικογενειών.  Διαφωνούμε με αυτή την καταστροφική εκπαιδευτική πολιτική και δεν επιθυμούμε με κανένα τρόπο να την καλύψουμε με την εθελοντική μας εργασία. Αποφασίσαμε όμως, πως δεν μπορούμε να μένουμε απαθείς μπροστά στην ανθρωπιστική κρίση».

Οι εγγραφές στα μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας θα γίνουν από τους γονείς τους τη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014, από τις 18:00 έως τις 19:00, στα αντίστοιχα σχολεία.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet