Επίθεση «Ρουβίκωνα» στο πολιτικό γραφείο της Νίκης Κεραμέως στο Χαλάνδρι
Κοινωνία

Επίθεση «Ρουβίκωνα» στο πολιτικό γραφείο της Νίκης Κεραμέως στο Χαλάνδρι

Επίθεση με μπογιές στο πολιτικό γραφείο της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, πραγματοποίησαν μέλη της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας» σήμερα το μεσημέρι, Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019.

Τα μέλη της αναρχικής ομάδας μπήκαν στο εσωτερικό του κτηρίου και έγραψαν με σπρέι συνθήματα στους τοίχους. Μάλιστα, λίγο αργότερα, προχώρησαν σε ανάρτηση κειμένου και βίντεο στην ιστοσελίδα που έχει πλέον ο «Ρουβίκωνας» στο διαδίκτυο. «Επιλέξαμε να παρέμβουμε στο πολιτικό γραφείο της υπουργού απέναντι στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση. Καλούμε σε ένα οριζόντιο μέτωπο αντίστασης από τα κάτω στις σχολές», υποστηρίζει ο «Ρουβίκωνας».

«Η υπουργός Παιδείας προβλέπει μια ριζική αλλαγή στο καθεστώς εισαγωγής στα ΑΕΙ θέτοντας τις “αγνές” προθέσεις της για ορισμό εισακτέων με βάση το 10 και οδηγώντας τους μισούς υποψήφιους πανελληνίων εκτός πανεπιστημίων. Για τη Ν. Κεραμέως βέβαια, το να εισάγονται πολλοί μειώνει και την ποιότητα της εκπαίδευσης ανάλογα με τη ποσότητα των εισακτέων. Οπότε για την υπουργό, το να μπαίνουν “λίγοι και καλοί” σύμφωνα με τα λεγόμενά της, τους αφήνει όλους ευχαριστημένους, βγάζοντας ένα νομοσχέδιο κομμένο και ραμμένο ώστε να αποκλείσει κάθε παιδί λαϊκής οικογένειας, βάζοντας ταξικούς φραγμούς στα παιδιά που ήλπιζαν να ζήσουν καλύτερα με ένα πτυχίο», αναφέρει μεταξύ άλλων το κείμενο της αναρχικής ομάδας.

«Οι νεοφιλελεύθερες απόψεις της σε συνδυασμό με το ότι δεν έχει φοιτήσει σε δημόσιο σχολείο και πανεπιστήμιο, δείχνει ότι δε θα μπορούσε να καταλάβει ποτέ τη ζωή ενός φοιτητή της τάξης μας και ότι απλά παίζει το ρόλο της όπως κάθε πολιτικός εκπρόσωπος του συστήματος. Γενικά οι δηλώσεις και η πολιτική της βασίζεται στο να κερδίσει από τη μία ένα νεοφιλελεύθερο κοινό και από την άλλη ένα υπερθρησκευόμενο συντηρητικό κοινό αποκλείοντας από το μάθημα των θρησκευτικών παιδιά που δε δηλώνουν χριστιανοί. Με αυτόν τον τρόπο, καθώς και με δηλώσεις όπως “πάταξη του λαϊκισμού στην 28η Οκτωβρίου” δίνει πάτημα στο ακροδεξιό φάσμα που εμφανίζεται σε σχολεία απέναντι σε προσφυγόπουλα», σημειώνει ακόμα ο «Ρουβίκωνας».

«Θρασύδειλοι τραμπούκοι βανδάλισαν σήμερα το πολιτικό γραφείο της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Νίκης Κεραμέως. Η κυβέρνηση δεν εκφοβίζεται και συνεχίζει το έργο του εκσυγχρονισμού και της αναβάθμισης των δημόσιων Πανεπιστημίων. Όπως εμείς, έτσι και όλες οι άλλες πολιτικές δυνάμεις οφείλουν να καταδικάσουν αυτή τη φασιστική ενέργεια», αναφέρει σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Πηγή: reader.gr/ Κώστας Παπαδόπουλος

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet