Ευχές για καλή σχολική χρονιά από τον Γ. Θωμά
Κοινωνία

Ευχές για καλή σχολική χρονιά από τον Γ. Θωμά

Καλή σχολική χρονιά εύχεται σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς ο δημοτικός σύμβουλος Χαλανδρίου Γιώργος Θωμάς τονίζοντας τη σημασία της Παιδείας στην κοινωνία μας.

Ακολουθεί το μήνυμα:

Αγαπητοί μαθητές,
Αγαπητοί εκπαιδευτικοί,
Αγαπητοί γονείς,

Μια νέα σχολική  χρονιά αρχίζει. Μια χρονιά που φέρνει μαζί της νέες προκλήσεις, νέες αγωνίες, αλλά και νέες ελπίδες για όλους.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί επιστρέφουν στις αίθουσες με όνειρα και διάθεση να κάνουν τη σχολική ζωή πηγή αληθινής γνώσης και δημιουργικότητας. 

Γνωρίζουμε  πολύ καλά  ότι η  νέα σχολική χρονιά ξεκινά με παρόντα όλα τα προβλήματα του χθες. 

Εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές θα βρεθούν αντιμέτωποι με εκρηκτικά προβλήματα, που απαξιώνουν τον εκπαιδευτικό και στραγγαλίζουν τη διάθεση για μόρφωση.

Τα σχολικά κτήρια, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της σχολικής κοινότητας,  παρουσιάζουν τεράστια προβλήματα και παραμένουν χώροι «ψυχροί», αντιλειτουργικοί και αφιλόξενοι για την καλλιέργεια της έμπνευσης, της δημιουργίας και της μάθησης.

Σαν  κοινωνία βρισκόμαστε μπροστά σε μεγάλες προκλήσεις που θα καθορίσουν το μέλλον των παιδιών μας.

Ενώ όλοι αναγνωρίζουμε ότι ο χώρος της Παιδείας πρέπει να αποτελέσει κεντρική προτεραιότητα για όλους μας, να γίνει η βάση για την ευρύτερη κοινωνική, πολιτιστική και οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας,  το υπόδειγμα για μια κοινωνία που θα μας βγάλει από το τέλμα, πολιτεία και Τοπική Αυτοδιοίκηση αντιμετωπίζουν τον εκπαιδευτικό και τον  χώρο της παιδείας, ως «αναγκαία» παρουσία και ενασχόληση.

Σαν δημοτική παράταξη θέλουμε και επιδιώκουμε ένα σχολείο ανοικτό στην κοινωνία, ανοικτό στη γνώση, την καινοτομία, την έμπνευση και τη δημιουργία, με χώρους  σύγχρονους, λειτουργικούς, με περισσότερο πράσινο και φιλόξενες αυλές.

Ένα σχολείο που  θα  δουλεύει πάνω  στο ανήσυχο νεανικό πνεύμα και θα δίνει τη δυνατότητα της καλλιέργειας των πολλών ταλέντων και δεξιοτήτων της νέας γενιάς. 

Ένα σχολείο για το οποίο η Τ.Α. και η Πολιτεία θα φροντίζουν να είναι απαλλαγμένο από όλα όσα βαραίνουν το έργο των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Με αυτές τις σκέψεις θα θέλαμε να ευχηθούμε σε όλες τις μαθήτριες και τους μαθητές καλή πρόοδο, με δύναμη, πίστη και υπομονή για να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους.

Στο διευθυντικό και διδακτικό  δυναμικό των  σχολείων του Δήμου μας, αλλά και όλων των σχολείων, ευχόμαστε να έχουν δύναμη και να επιτύχουν στον εκπαιδευτικό και δημιουργικό τους ρόλο.

Πιστεύουμε και αισιοδοξούμε ότι σε αυτή την κρίσιμη στιγμή για τον τόπο μας, η εκπαίδευση θα συνεχίσει να αποτελεί την πυξίδα που θα μας οδηγεί σε ένα  καλύτερο μέλλον.

ΚΑΛΗ  ΣΧΟΛΙΚΗ  ΧΡΟΝΙΑ.

Γιώργος  Θωμάς

Δημοτικός  Σύμβουλος – επικεφαλής της δημοτικής παράταξης « μια πόλη για να ζεις, ΧΑΛΑΝΔΡΙ η πόλη μας»

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet