Ημερίδες Πολυτέχνου στις 21 και 22 Μαΐου
Κοινωνία

Ημερίδες Πολυτέχνου στις 21 και 22 Μαΐου

Για τα σεμινάρια που θα διεξαχθούν το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Μαΐου ενημερώνει το Πολύτεχνο.

Ειδικότερα, το Σάββατο 21 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα «ΤΟ ΤΡΙΠΤΥΧΟ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗ CARL ORFF», με ομιλήτρια τη Μαρία Φιλιάνου (MSc μουσικοπαιδαγωγός).

Λίγα λόγια για την ημερίδα:

Το βασικό στοιχείο που ενώνει τη μουσική, την κίνηση και τον λόγο είναι ο ρυθμός. Πώς απελευθερώνεται ο ρυθμός; Πώς οι ηχηρές κινήσεις οδηγούν στα μουσικά όργανα; πώς  από το body percussion αρχίζει ένας χορός; Ποιος ο ρόλος του λόγου με τη μουσική και την κίνηση; Στόχος του σεμιναρίου είναι να γνωρίσουμε την ολιστική αυτή προσέγγιση μέσα από το κατάλληλο υλικό και τις τεχνικές που αξιοποιεί στην πράξη και θεωρία.

Η ημερίδα προσφέρεται και για παρακολούθηση δια ζώσης αλλά και για παρακολούθηση εξ αποστάσεως. 

Την Κυριακή 22 Μαΐου θα διεξαχθεί ημερίδα εκπαιδευτικού δράματος με θέμα «Η ιστορία και τα έργα τέχνης», με ομιλήτρια τη Μαρία Βουβούση (ΜΑ of Arts in Education, MΑ of Arts στις Θεατρικές Σπουδές (Υποκριτική και Σκηνοθεσία-δασκάλα Δράματος, νηπιαγωγός).

Λίγα λόγια για την ημερίδα:

Πολύ συχνά καλλιτέχνες έχουν εμπνευστεί από σημαντικά ιστορικά γεγονότα του παρελθόντος  για να δημιουργήσουν έργα τέχνης που διακρίνονται για την εκφραστικότητα και τους συμβολισμούς τους . Πίσω από ένα τέτοιο έργο τέχνης μπορούμε να ανακαλύψουμε κοινωνικά και ιστορικά ντοκουμέντα και να «αφηγηθούμε» εκ νέου τη ζωή των ανθρώπων εκείνης της εποχής. Με όχημα τις τεχνικές του Εκπαιδευτικού Δράματος και πυξίδα ένα έργο τέχνης θα ταξιδέψουμε στο παρελθόν και θα αφουγκραστούμε με ενσυναίσθηση μια σημαντική στιγμή από την ιστορία. Θα υποδυθούμε ρόλους και θα τους μεταφέρουμε από το παρελθόν στο παρόν μας για να τους γνωρίσουμε αλλά και να μας γνωρίσουν. Η ημερίδα προσφέρεται και για παρακολούθηση δια ζώσης αλλά και για παρακολούθηση εξ αποστάσεως. 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet