Η Ένωση Γονέων ευχαριστεί για τη συγκέντρωση ειδών για τους πρόσφυγες
Κοινωνία

Η Ένωση Γονέων ευχαριστεί για τη συγκέντρωση ειδών για τους πρόσφυγες

Ευχαριστήριο μήνυμα για την ανταπόκριση της σχολικής κοινότητας του Χαλανδρίου και της τοπικής κοινωνίας σε δράση συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες απευθύνει η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών του Δήμου Χαλανδρίου.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

Ζωγραφιά που έφτιαξε μαθητής του Χαλανδρίου για τα παιδιά προσφύγων
Ζωγραφιά που έφτιαξε μαθητής του Χαλανδρίου για τα παιδιά προσφύγων

Ευχαριστούμε θερμά όλη τη σχολική κοινότητα καθώς και την τοπική κοινωνία του Δήμου μας, που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας για τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες που διαμένουν στη δομή των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων Γαλατσίου.

Είναι σημαντικό σε μια περίοδο που όλοι αντιμετωπίζουμε πρωτοφανείς οικονομικές πιέσεις, και πολλοί συνάνθρωποί μας δυσκολεύονται να εξασφαλίσουν ακόμη και τα απολύτως αναγκαία προς το ζην, να μην χάσουμε την ανθρώπινή μας υπόσταση και να σταθούμε αλληλέγγυοι στους συνανθρώπους μας που έχουν τόσο μεγάλη ανάγκη την αμέριστη βοήθειά μας.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να αποκτήσουν τόσο τα προσωπικά και οικογενειακά αντανακλαστικά όσο και να συμβάλλουν ενεργά σε τέτοιες κοινωνικές δράσεις. Έτσι θα μπορέσουν να κατανοήσουν όχι μόνο τις αιτίες αλλά τις συνέπειες του ξεριζωμού που βιώνουν τόσο βάναυσα οι πρόσφυγες από την πατρίδα τους, καθώς και τις ασύλληπτες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν αναζητώντας μια νέα πατρίδα και ένα καλύτερο μέλλον για τους ίδιους και τα παιδιά τους.

Το προσφυγικό ρεύμα συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και η εθελοντική προσφορά κάθε γονέα και μαθητή είναι τόσο σημαντική όσο επιβεβλημένη οφείλει να είναι η ενεργή συμβολή όλων μας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της

Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών του Δήμου Χαλανδρίου

Παιδική θεατρική παράσταση «Το Μαύρο Ψαράκι»Τα παιδιά παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση «Το Μαύρο Ψαράκι» και στη συνέχεια ζωγράφισαν με θέμα την ειρήνη και οι ζωγραφιές τους δόθηκαν στα παιδιά των προσφύγων μαζί με τα είδη που συγκεντρώθηκαν.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet