Η “Αναρχική Κοινοπραξία Επίθεσης” πίσω από τη βόμβα στο Χαλάνδρι
Κοινωνία

Η “Αναρχική Κοινοπραξία Επίθεσης” πίσω από τη βόμβα στο Χαλάνδρι

Την ευθύνη για την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού έξω από υποκατάστημα τράπεζας στο Χαλάνδρι, στις 10 Δεκεμβρίου, ανέλαβε η ομάδα «Αναρχική Κοινοπραξία Επίθεσης» με ανάρτησή της σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Υπενθυμίζεται ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός εξουδετερώθηκε με ελεγχόμενη έκρηξη από κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, που έσπευσε στο σημείο μετά από προειδοποιητικό τηλεφώνημα.

Όπως αναφέρεται στην προκήρυξη, η «αντάρτικη ενέργεια» οργανώθηκε «σε αλληλεγγύη με τον αγώνα του αναρχικού αιχμαλώτου Νίκου Ρωμανού». Σύμφωνα με τους συντάκτες της προκήρυξης, η βόμβα δεν εξερράγη «εξαιτίας ενός κατασκευαστικού λάθους, κάτι που προφανώς δεν ήταν εσκεμμένο».

«Η χρήση των βίαιων μέσων πάλης είναι αναγκαία καθώς μέσα από τις ίδιες τις επιθετικές ενέργειες ανάλογα με τον βαθμό ευστοχίας τους μπορούν να προκαλέσουν ουσιαστικά πλήγματα στις δομές του κράτους και τους θεσμούς του», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο ίδιο κείμενο, το οποίο καλεί «στη σύσταση ενός επαναστατικού κινήματος που θα μπορεί να ανταποκρίνεται στις ιστορικές ανάγκες της εποχής μας».

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet