Η δημοτική αρχή Χαλανδρίου στηρίζει το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης
Κοινωνία

Η δημοτική αρχή Χαλανδρίου στηρίζει το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης

Ανοίγει τις πύλες του τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015 το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Χαλανδρίου.

Πρόκειται για μία εθελοντική προσφορά ιατρών, νοσηλευτών, κοινωνικών λειτουργών, ψυχολόγων, φαρμακοποιών και πολιτών με βάση την αρχή της αλληλεγγύης και της αμοιβαίας προσφοράς. Παρέχει δωρεάν πρωτοβάθμια ιατρική περίθαλψη σε όλους τους πολίτες που έχουν ανάγκη, ανασφάλιστους, άπορους, άνεργους χωρίς καμία διάκριση.

Με αφορμή την έναρξη της λειτουργίας του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης Χαλανδρίου, ο δήμαρχος της πόλης Σίμος Ρούσσος δηλώνει τη στήριξη του Δήμου σε αυτή την πρωτοβουλία, καθώς παρέχει και τον χώρο λειτουργίας αυτού, και καλεί τους πολίτες «να δείξουν την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή τους και να προσφέρουν τη βοήθεια και τη στήριξή τους».

Ακολουθεί η ανακοίνωση του δημάρχου Χαλανδρίου:

Ο Δήμος Χαλανδρίου έχει θέσει ως προτεραιότητα την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης που έχει πλήξει μεγάλο μέρος της κοινωνίας της πόλης μας.

Η νέα δημοτική αρχή από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων της καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την αντιμετώπιση των συνεπειών αυτής της κρίσης και θεωρεί υποχρέωσή της να σταθεί δίπλα σε όλους τους συμπολίτες μας.

Σε αυτά τα πλαίσια στηρίζει τις πρωτοβουλίες πολιτών που με την εθελοντική και ανιδιοτελή δράση τους δείχνουν την αλληλεγγύη τους σε όσους την έχουν ανάγκη.

Στις 23 Μαρτίου 2015 θα λειτουργήσει για πρώτη φορά στο Χαλάνδρι το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, το οποίο θα παρέχει ΔΩΡΕΑΝ πρωτοβάθμια ιατρική περίθαλψη σε όλους τους πολίτες που έχουν αδυναμία ή και δυσκολία πρόσβασης στις Δημόσιες Υπηρεσίες Υγείας, ανασφάλιστους, άπορους, άνεργους, χωρίς καμία απολύτως διάκριση. Το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης στηρίζεται στην εθελοντική προσφορά όλων των συντελεστών λειτουργίας του, ιατρών, φαρμακοποιών, νοσηλευτών, κοινωνικών λειτουργών, ψυχολόγων, πολιτών με βάση την αρχή της αλληλεγγύης και της αμοιβαίας προσφοράς.

Ο Δήμος Χαλανδρίου στηρίζει αυτή την προσπάθεια και την πρωτοβουλία του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης παρέχοντάς της χώρο σε κτήριο του Δήμου Χαλανδρίου, στην οδό Αισχύλου 23 απέναντι από τη ΔΟΥ Χαλανδρίου.

Σας καλούμε να δείξετε την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή σας και να προσφέρετε τη βοήθεια και τη στήριξή σας. Η παραμικρή προσφορά είναι πολύτιμη. Στην προσπάθεια αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης δεν περισσεύει κανείς.

Ο Δήμαρχος

Σίμος Ρούσσος

Οι ενδιαφερόμενοι να κλείσουν ραντεβού με κάποιον από τους γιατρούς ή να συμβάλλουν στη στελέχωση του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης Χαλανδρίου μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά στον αριθμό τηλεφώνου 210 6894973, από τις 17:00 έως τις 20:00 ή ηλεκτρονικά στο e-mail: [email protected].

Διεύθυνση: ΣΚΕΠΙ Χαλανδρίου, Αισχύλου 28, απέναντι από τη ΔΟΥ Χαλανδρίου.

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 17:00-20:00 και Σάββατο 11:00 – 13:00.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet