Θλίψη για την απώλεια της θεατρικής συγγραφέως Σοφίας Αδαμίδου
Κοινωνία

Θλίψη για την απώλεια της θεατρικής συγγραφέως Σοφίας Αδαμίδου

Την αγαπημένη θεατρική συγγραφέα και δημοσιογράφο Σοφία Αδαμίδου, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 58 ετών, αποχαιρετά και ο Δήμος Χαλανδρίου. Η Σοφία Αδαμίδου όχι μόνο έζησε στο Χαλάνδρι, αλλά και ασχολήθηκε ενεργά με τα κοινά της πόλης.

Από τα πρωτότυπα έργα της, κάποια από τα οποία ανέβηκαν και στο Θέατρο Ρεματιάς, και τις θεατρικές της διασκευές ξεχωρίζουν, ο «Άρης», βασισμένο στη ζωή και τους αγώνες του Άρη Βελουχιώτη, «Οδός Αβύσσου, αριθμός 0» του Μενέλαου Λουντέμη, «Ήλιος στην πέτρα», βασισμένο στο αφήγημα της αντάρτισσας του ΔΣΕ Ελένης Τραγγανίδα – Μακρυνιώτη, «Η Μυρτιά του βουνού», «Άνθρωποι και ποντίκια» του Στάινμπεκ, «Ο Τζόνι πήρε το όπλο του», από το βιβλίο του Ντάλτον Τράμπο.

Έχει εκδώσει δύο ποιητικές συλλογές, «Υπάρχει μια χώρα που σου μοιάζει», «Στην αγορά του χρόνου ανειδίκευτη», ενώ έγραψε και τη βιογραφία της Σωτηρίας Μπέλλου, με τίτλο «Πότε ντόρτια, πότε εξάρες», έργο το οποίο διασκεύασε για το θέατρο, με τον τίτλο «Σωτηρία με λένε».

Η Σοφία Αδαμίδου γεννήθηκε στην Κοζάνη. Στα 18 της οργανώθηκε στην ΚΝΕ και στη συνέχεια έγινε μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος. Στη δημοσιογραφική της πορεία εργάστηκε στην εφημερίδα «Ριζοσπάστης», στην «ΕΤ1», στην «ΝΕΤ» και στον «ΑΝΤ1».

Υπήρξε τακτικό μέλος της Εταιρείας Θεατρικών Συγγραφέων και του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ.

Ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος και το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου εκφράζουν στην οικογένεια και τους οικείους της θερμά συλλυπητήρια για τον αδόκητο θάνατό της.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet