Καταγγελία – διαμαρτυρία κατοίκου Χαλανδρίου κατά της δημοτικής Αρχής
Κοινωνία

Καταγγελία – διαμαρτυρία κατοίκου Χαλανδρίου κατά της δημοτικής Αρχής

Καταγγελία – διαμαρτυρία κατά της δημοτικής Αρχής Χαλανδρίου κάνει κάτοικος της πόλης του Χαλανδρίου, καθώς, όπως επισημαίνει, για να λάβει υπηρεσίες που παρέχει ο Δήμος, όπως να συμμετάσχει σε διακοπές για τα μέλη των ΚΑΠΗ ή να εγγραφεί στο κολυμβητήριο, ενημερώθηκε ότι το ποσό που έπρεπε να καταβάλει είναι βάσει του εκκαθαριστικού σημειώματός του.

Ακολουθεί η καταγγελία – διαμαρτυρία του κ. Μιχαήλ Διαμαντή:

Αναφέρω πιο κάτω συγκεκριμένα γεγονότα που αντιμετώπισα σε δημοτικές υπηρεσίες.

1. Είμαι μέλος στο ΚΑΠΗ του Κεντρικού Χαλανδρίου.

Όπως  είναι γνωστό, ο Δήμος προσφέρει στους ηλικιωμένους μέλη των ΚΑΠΗ κατ’ έτος εβδομαδιαίες θερινές διακοπές. Προκειμένου να συμμετάσχω στο συγκεκριμένο πρόγραμμα του 2019, μού ζητήθηκε εκκαθαριστικό της εφορίας για να πληρώσω ανάλογα με τα εισοδήματά μου, πολλά λίγα ή καθόλου.

2. Όταν στις 23/10/2019 πήγα να εγγραφώ στο κολυμβητήριο, μου ζητήθηκε ξανά εκκαθαριστικό της εφορίας για να πληρώνω ανάλογα με το εισόδημά μου (σημ. είμαι συνταξιούχος του δημοσίου, καθώς και η σύζυγός μου, χωρίς κάποιο άλλο εισόδημα).

Αρχικά η συγκεκριμένη λογική-πρακτική, φαίνεται να έχει μια λογική, ας δούμε όμως έχει; Διαπιστώνει κανείς ότι για τις ίδιες παρεχόμενες υπηρεσίες με βάση το σκεπτικό τους θα πρέπει ο κάθε δημότης να πληρώνει ανάλογα με τα εισοδήματά του. Έτσι είναι όμως;

Γιατί δεν ισχύει το ίδιο για τα δημοτικά τέλη;

Γιατί δεν ισχύει το ίδιο όταν χρειαστεί να νοσηλευτείς σε δημόσιο νοσοκομείο, δηλαδή να πληρώνεις ανάλογα με το εκκαθαριστικό σου;

Γιατί η ΔΕΗ και η ΕΥΔΑΠ έχουν μετρητές και πληρώνεις όσο καταναλώσεις και όχι ανάλογα με τα εισοδήματά σου;

Γιατί στις δημόσιες συγκοινωνίες δεν πληρώνεις ανάλογα με τα εισοδήματά σου; Άλλα ανάλογα με το πού πας; (παρεχόμενες υπηρεσίες).

Θα μπορούσα να αναφέρω και άλλα πολλά παραδείγματα, δεν έχει όμως νόημα.

Πιστεύω ότι έχει γίνει κατανοητό πώς η συγκεκριμένη πολιτική είναι αντιδημοκρατική, διχαστική και διχάζει τους δημότες.

Ας καταλάβει επιτέλους η δημοτική αρχή ότι οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους δημότες πρέπει να είναι ίδιες και ίσες για όλους.

Θέλω, λοιπόν, να διαμαρτυρηθώ και να καταγγείλω τη δημοτική αρχή ότι η συγκεκριμένη πολιτική είναι αντίθετη με κάθε δημοκρατική έννοια, παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και αντιμετωπίζει άνισα τους δημότες της, τους διχάζει και παράλληλα εκφράζει έναν υφέρποντα ρατσισμό.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet