Κραυγή αγανάκτησης από τον Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος και Ρεματιάς Πεντέλης – Χαλανδρίου για τα μπάζα στο Πεντελικό
Κοινωνία

Κραυγή αγανάκτησης από τον Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος και Ρεματιάς Πεντέλης – Χαλανδρίου για τα μπάζα στο Πεντελικό

Το χρόνιο πρόβλημα της απόθεσης μπάζων κάθε είδους σε διάφορα σημεία του Πεντελικού όρους επαναφέρει το Δ.Σ. του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος και Ρεματιάς Πεντέλης – Χαλανδρίου.

Ειδικότερα, ο Σύλλογος σημειώνει στη σχετική ανακοίνωση:

Το Πεντελικό εδώ και δεκαετίες αποτελεί χώρο ανεξέλεγκτης παράνομης λατόμευσης και απόρριψης κάθε λογής μπάζων. Τα τελευταία χρόνια, όμως, η παρανομία έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Ντόπιοι εργολάβοι που έχουν ήδη καταδίκες, πρόστιμα και κατασχέσεις εις βάρος τους, συνεχίζουν να γεμίζουν το βουνό με εκατοντάδες φορτηγά οικοδομικά μπάζα. Με πρόχειρους υπολογισμούς πάνω από 3.000 κυβικά μέτρα έχουν απορριφθεί το 2019 και το 2020.

Στο παλαιό λατομείο Μουζάκη και σε απόσταση 300 μέτρα από τα τελευταία σπίτια της Νέας Πεντέλης έχει δημιουργηθεί μια μικρή Φυλή. Μέχρι πρόσφατα (Δεκέμβριος 2019 – Φεβρουάριος 2020) κάποιοι άγνωστοι, σε καθημερινή βάση, άδειαζαν τόνους μπάζα.

Στο τέρμα της οδού Παπαφλέσσα: Άλλα μπάζα στις πηγές του ρέματος Αγίου Σίλα για τα οποία έγινε καταγγελία από τον Σύλλογό μας το Νοέμβριο 2011 και τον Νοέμβριο του 2019 στον Δήμο, αστυνομία, Δασαρχείο και αλλού.

Κάτω από τη σπηλιά Νταβέλη (αρχαία λατομεία) και σε ανενεργό – ορεινό λατομείο… Σε απόσταση 200 μέτρα από τα αρχαία λατομεία οι ασυνείδητοι ρυπαίνουν και καταστρέφουν το περιβάλλον με 100 φορτηγά μπάζα.

Για πόσο θα συνεχιστεί αυτή η κατάσταση;

Οι θέσεις απόθεσης σκουπιδιών έχουν σημειωθεί με το Νο. 7 σε κόκκινο κύκλο στον πρόσφατο χάρτη μας της Ρεματιάς Πεντέλης που μπορείτε να προμηθευτείται δωρεάν από τα βιβλιοπωλεία της περιοχής μας.

Βίντεο με σκουπίδια στο Πεντελικό

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet