Κρ. Αγαπητού: Υπόλογος ο Σ. Ρούσσος και για το θέμα της μετεγκατάστασης των Ρομά στο Χαλάνδρι
Φωτό: Δημοσθένης Μπίτρας/lifo.gr - φωτογραφικό οδοιπορικό στον καταυλισμό του Νομισματοκοπείου
Κοινωνία

Κρ. Αγαπητού: Υπόλογος ο Σ. Ρούσσος και για το θέμα της μετεγκατάστασης των Ρομά στο Χαλάνδρι

Ότι ο δήμαρχος Σ. Ρούσσος «είναι υπόλογος και για το θέμα της μετεγκατάστασης των Ρομά στο Χαλάνδρι» τονίζει η παράταξη της Κρ. Αγαπητού Χαλάνδρι σε Δράση». Μεταξύ άλλων, τονίζει ότι «δεν φταίνε οι άλλοι για την ανεπάρκεια και τους άστοχους χειρισμούς της δημοτικής αρχής», ενώ θέτει σχετικά ερωτήματα προς τη δημοτική αρχή.

Ειδικότερα, η παράταξη της Κρ. Αγαπητού αναφέρει:

«Συστηματική, ως φαίνεται, είναι πλέον η επιλογή του δημάρχου Σίμου Ρούσσου, να εμφανίζεται “άμοιρος ευθυνών” για μείζονα ζητήματα της πόλης και να επιρρίπτει πάντα στους άλλους την ανεπάρκεια, τον πρόχειρο σχεδιασμό και τους άστοχους χειρισμούς της διοίκησής του.

Αυτήν τη φορά η υπόθεση της απομάκρυνσης του καταυλισμού των Ρομά από το Νομισματοκοπείο ανέδειξε καίρια ερωτήματα που χρήζουν ξεκάθαρων απαντήσεων από τον δήμαρχο, δεδομένου ότι ο σχεδιασμός της δημοτικής αρχής – σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής– κρίθηκε ως αποσπασματικός με “σαφή κομματικό – πελατειακό χαρακτήρα” και η επιλογή της επιδότησης του ενοικίου όπως αποκαλύφθηκε είχε απορριφθεί το 2020 από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η παράταξη Χαλάνδρι σε Δράση ανεπιφύλακτα έχει ταχθεί και ψηφίσει υπέρ της οριστικής λύσης για το συγκεκριμένο πρόβλημα που ταλανίζει επί δεκαετίες το Χαλάνδρι. Σε κάθε περίπτωση, όμως, ο κ. Ρούσσος θα πρέπει να απαντήσει συγκεκριμένα και με στοιχεία:

  • Γιατί αποσιώπησε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Ε.Ε) θεώρησε ως αποσπασματικό μέτρο την επιδότηση ενοικίου που επέλεξε η δημοτική αρχή;
  • Γιατί απέκρυπτε τους λόγους που δεν μπορούσε να εισπράξει κονδύλια μέσω του ΕΣΠΑ 2014 – 2020 παρότι είχαν εγκριθεί από την περιφερειακή αρχή;
  • Πόσα κονδύλια εκταμιεύθηκαν από τα ταμεία του δήμου για να υλοποιηθούν μια σειρά από ενέργειες και δράσεις για τη διαχείριση του ζητήματος που δεν ενέκρινε η Ε.Ε.;
  • Γιατί εγκαλεί αντί να συνεργαστεί με την παρούσα διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής ώστε να διασφαλιστεί χρηματοδότηση από το νέο πρόγραμμα «Αττική 2021-2027»;
  • Σε ποια φάση βρίσκονται οι συζητήσεις – διαβουλεύσεις αναζήτησης τρόπου κάλυψης της δαπάνης μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων;».

«Ο δήμαρχος είναι προσωπικά υπόλογος για τους χειρισμούς της υπόθεσης και οφείλει να δώσει εδώ και τώρα εξηγήσεις» επισημαίνει η επικεφαλής της παράταξης Χαλάνδρι σε Δράση και υποψήφια δήμαρχος, Κρίστη Αγαπητού. «Απαιτούμε», προσθέτει, «απόλυτη διαφάνεια στη διαχείριση δημοσίου χρήματος. Δεν πρόκειται να ανεχθούμε καμία απολύτως σκιά. Ο κ. Ρούσσος να σταματήσει επιτέλους, να επιδιώκει την εκλογική εκμετάλλευση τόσο σοβαρών ζητημάτων, ενεργώντας ως δήμαρχος όλων των Χαλανδραίων – για όσο καιρό είναι ακόμη στο αξίωμα αυτό».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet