Κ.Κ. Ρομά Χαλανδρίου: Να μην ρίξουμε ανάθεμα σε ανθρώπους κοινωνικά αποκλεισμένους
Κοινωνία

Κ.Κ. Ρομά Χαλανδρίου: Να μην ρίξουμε ανάθεμα σε ανθρώπους κοινωνικά αποκλεισμένους

Για «παραπλανητικό δημοσίευμα site» που έφερε τον τίτλο «Καταυλισμός Ρομά στην περιοχή αψηφά τους νόμους της πολιτείας και θέτει σε κίνδυνο την ζωή των κατοίκων στο Νομισματοκοπείο», κάνει λόγο η διαμεσολαβήτρια του Κέντρου Κοινότητας Ρομά Χαλανδρίου, Ελένη Δεσιώτου*

Όπως δηλώνει, γίνεται προσπάθεια να «στοχοποιηθούν» οι άνθρωποι που μένουν εκεί, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ειδικότερα, η κ. Δεσιώτου επισημαίνει στην ανακοίνωσή της:

«Οι Ρομά του καταυλισμού του Νομισματοκοπείου είναι ενημερωμένοι από την πρώτη στιγμή από το Κέντρο Κοινότητας Ρομά του Δήμου για όλα τα σχετικά μέτρα ατομικής προστασίας, τα οποία και προσπαθούν να εφαρμόσουν παρ’ όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.

»Τη ζωή των κατοίκων της πόλης μας “θέτουν σε κίνδυνο” όσοι συνεχίζουν να βγαίνουν χαλαρά για καφέ, πάνε εκδρομές σε θάλασσες, βουνά και λαγκάδια, συνωστίζονται σε σούπερ μάρκετ και γεμίζουν τις παιδικές χαρές και τα πάρκα και όχι οι άνθρωποι που προσπαθούν να επιβιώσουν μέσα σε αντίξοες συνθήκες.

»Ο καταυλισμός του Νομισματοκοπείου ΔΕΝ αψηφά τους νόμους της Πολιτείας, αντίθετα προσπαθεί να απεγκλωβιστεί από το να ζει σε αυτοσχέδια παραπήγματα και να ενταχθεί ισότιμα στον αστικό ιστό, δυστυχώς χωρίς να έχει βρει μέχρι στιγμής συμμάχους από πλευράς Πολιτείας, αλλά ούτε και από τους υπόλοιπους συμπολίτες μας, παρά μόνο από τον Δήμο Χαλανδρίου που, μετά από αδιαφορία χρόνων, προσπαθεί να δώσει λύση στο πρόβλημα με ίδια μέσα και να τους εντάξει επί ίσοις όροις και με βάση τα αυτονόητα ανθρώπινα δικαιώματα.

»Είναι ψέμα ότι οι Ρομά δεν θέλουν να φύγουν από εκεί, όπως ψεύτικες είναι και οι φωτογραφίες που συνοδεύουν το εν λόγω δημοσίευμα, οι οποίες δείχνουν περιοχές από το Πάτημα Χαλανδρίου και όχι από τη Σαρανταπόρου, στο Κάτω Χαλάνδρι, που βρίσκεται ο καταυλισμός. Όχι ότι θα έπαιζε ρόλο, δεδομένου ότι ο κορωνοϊός ΔΕΝ ήρθε ούτε από κάδο σκουπιδιών, ούτε από καταυλισμό.

»Εύχομαι να μην θρηνήσουμε ΚΑΝΕΝΑ αθώο θύμα, αλλά διαβάζοντας αυτό το δημοσίευμα θρηνώ για όλα αυτά τα δειλά ανθρωπάκια που προσπαθούν ανυπόγραφα να δημιουργήσουν μίσος και διχασμό, εκμεταλλευόμενοι τις δύσκολες στιγμές που περνάμε όλοι μας και που, ορμώμενοι από αρνητικά στερεότυπα, δεν προσπαθούν να τηρήσουν οι ίδιοι τους κανόνες υγιεινής, αλλά να ρίξουν ανάθεμα σε ανθρώπους κοινωνικά αποκλεισμένους.

»Θα κλείσω με αυτό: “Ειπώθηκαν ψέματα που ντράπηκαν τα ίδια, αφού δεν ντράπηκαν αυτοί που τα έλεγαν…”».

* Η Ελένη-Αλίκη Δεσιώτου είναι διαμεσολαβήτρια Κ.Κ. Ρομά Χαλανδρίου, έφορος Ένωσης Ελλήνων Ρομά Διαμεσολαβητών και Συνεργατών, Εξελεγκτική Επιτροπή της Ελλάν Πασσέ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet