Λαϊκή Συσπείρωση Χαλανδρίου για τις αυξήσεις στα τέλη: Ληστρική επιδρομή της διοίκησης Ρούσσου και των υποστηρικτών της
Κοινωνία

Λαϊκή Συσπείρωση Χαλανδρίου για τις αυξήσεις στα τέλη: Ληστρική επιδρομή της διοίκησης Ρούσσου και των υποστηρικτών της

Για «ληστρική επιδρομή» της διοίκησης του δημάρχου Σίμου Ρούσσου και όσων τη στηρίζουν κάνει λόγο η Λαϊκή Συσπείρωση Χαλανδρίου με αφορμή την πρόσφατη αύξηση των δημοτικών τελών που ψήφισε το Δημοτικό Συμβούλιο.

Στη σχετική ανακοίνωσή της η παράταξη αναφέρει:

«Η Λαϊκή Συσπείρωση Χαλανδρίου καταψήφισε την πρόταση της διοίκησης του Δήμου για υπέρογκη αύξηση των Δημοτικών Τελών (τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού σε ποσοστό 14%, που αφορούν χώρους οικιακής χρήσης και καταστήματα και 25% τον Φόρο Ηλεκτροδοτούμενων Χώρων).

Πρόκειται για ληστρική επιδρομή της διοίκησης Ρούσσου -μαζί με τις παρατάξεις των κ.κ. Πράσσου και Λαδόπουλου– που προστιθέμενη σε εκείνη του κεντρικού κράτους τσακίζει ακόμη περισσότερο το εισόδημα των λαϊκών νοικοκυριών και μικροεπαγγελματιών.

Όλα αυτά ενώ δεν έχει περάσει ακόμη ένας χρόνος από τα περιοριστικά μέτρα, τις αλλεπάλληλες αναστολές εργασίας, τις μειώσεις μισθών, και τις απολύσεις. Ενώ επίσης η ακρίβεια τσακίζει κόκαλα και λεηλατείται το λαϊκό εισόδημα από τρομακτικές αυξήσεις σε είδη πλατιάς κατανάλωσης, στην ενέργεια, στο πετρέλαιο κ.λπ.

Η διοίκηση του Δήμου Χαλανδρίου, χωρίς διαμαρτυρία, αποδέχεται τις συνεχείς μειώσεις της κρατικής χρηματοδότησης και ακολουθεί πιστά τις κυβερνητικές επιταγές για εύρεση εσόδων από τους δημότες και επαγγελματίες επιβάλλοντας κεφαλικό φόρο, χωρίς καν εισοδηματικά κριτήρια.

Τα δημοτικά τέλη τα πληρώνουν τα λαϊκά νοικοκυριά μέσω της φορολογίας εισοδήματος και τα ξανά πληρώνουν στον Δήμο και μάλιστα χωρίς να είναι ανταποδοτικά όπως τα ονομάζουν, καθώς η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών είναι κατώτερη των σημερινών σύγχρονων αναγκών.

Οι μόνοι κερδισμένοι είναι τα super market, οι τράπεζες και άλλες μεγάλες επιχειρήσεις που, παρ’ όλα τα κέρδη τους, δίνουν ψίχουλα μπροστά σε αυτά  που πληρώνουν τα λαϊκά νοικοκυριά.

Ποιος εργαζόμενος, ποιος αυτοαπασχολούμενος αύξησε το εισόδημά του 14% και 25% που αυξήθηκαν τα δημοτικά τέλη;  

Ως Λαϊκή Συσπείρωση Χαλανδρίου θεωρούμε ότι πρέπει να καταδικαστεί η παράταξη που διοικεί τον Δήμο (ΣΥΡΙΖΑ) και αυτές που τη στηρίζουν, αλλά και οι παρατάξεις (Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ) που όταν ήταν στη διοίκηση έκαναν ακριβώς τα ίδια και τώρα κάνουν «αντιπολίτευση» υποκριτικά.

Πάγιο αίτημά μας η συνολική κατάργηση των δημοτικών τελών, η αναγκαία χρηματοδότηση των υπηρεσιών του Δήμου από τον κρατικό προϋπολογισμό χωρίς επιβάρυνση των δημοτών και χωρίς ιδιώτες. 

Καλούμε τους δημότες του Χαλανδρίου σε οργανωμένη αντίδραση γιατί μόνο η μαζική οργάνωση και πάλη μπορεί να βάλει φρένο, να αποσπάσει έστω ανακούφιση από τα υπέρογκα βάρη που έχουν φορτώσει στις πλάτες του λαού, μέσα και κύρια έξω από τα Δημοτικά Συμβούλια».               

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet