«Λαϊκή Συσπείρωση Χαλανδρίου»: Να μην καλύψουν οι Δήμοι τα κενά στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση
Κοινωνία

«Λαϊκή Συσπείρωση Χαλανδρίου»: Να μην καλύψουν οι Δήμοι τα κενά στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Να μην καλύψουν οι Δήμοι τα κενά στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση ζητεί η δημοτική παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση Χαλανδρίου», κατηγορώντας ταυτόχρονα τη δημοτική αρχή ότι σπεύδει να υιοθετήσει τις «κυβερνητικές εντολές».

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή της η παράταξη υποστηρίζει:

Το υπουργείο Παιδείας, μετά τις δύο εγκυκλίους που αποτελούν εμπαιγμό σχετικά με την κάλυψη των αναγκών εκπαιδευτικών και μαθητών σε ηλεκτρονικό εξοπλισμό, τώρα με νέα ΠΝΠ (13-04-2020) υποχρεώνει τους Δήμους να καλύψουν αυτές τις ανάγκες μέσω των σχολικών επιτροπών. Φαίνεται ότι η κυβέρνηση και το υπ. Παιδείας δεν σκοπεύουν να δώσουν ούτε ένα ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση!

Έχει περάσει ένας μήνας από την υποχρεωτική αναστολή της λειτουργίας των σχολείων και παρ’ όλο που το υπουργείο Παιδείας διατυμπανίζει ότι όλα λειτουργούν θαυμάσια, αποδεικνύεται, από τη σπουδή να μετακυλήσει  προς τους Δήμους τη δική του υποχρέωση, ότι δεν έχει εξασφαλίσει ούτε στο ελάχιστο την ενιαία εφαρμογή του μέτρου, με υλικοτεχνική υποδομή και προετοιμασία μαθητών και εκπαιδευτικών. Έχουν αφήσει τους εκπαιδευτικούς χωρίς καμία έμπρακτη στήριξη, να σηκώνουν μόνοι τους τη μεγάλη προσπάθεια να σταθούν δίπλα στους μαθητές τους. Έχουν αφήσει επίσης γονείς και μαθητές να αγωνίζονται να παρακολουθήσουν την εξ αποστάσεως εκπαίδευση με τα λιγοστά και συνήθως ανεπαρκή μέσα που διαθέτει κάθε οικογένεια. 

Οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς, όλες αυτές  τις μέρες, στηρίζουν τους  μαθητές-παιδιά τους στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, με όλα τα μέσα, πολλές φορές σε βάρος της προσωπικής και οικογενειακής τους ζωής. Ταυτόχρονα απαιτούν με αποφάσεις των σωματείων τους να ικανοποιηθούν τα αιτήματα για την κάλυψη όλων των ελλείψεων σε τεχνικό εξοπλισμό από τον κρατικό προϋπολογισμό.  

Ως Λαϊκή Συσπείρωση Χαλανδρίου θεωρούμε απαράδεκτη τη στάση της δημοτικής αρχής Χαλανδρίου που έσπευσε να υιοθετήσει τις κυβερνητικές εντολές και στηρίζουμε τα αιτήματα των εκπαιδευτικών  και των οργανώσεων γονέων, απαιτώντας από την κυβέρνηση: 

  • Να εξασφαλιστούν με ενιαίο τρόπο για όλους τους μαθητές/τριες όλων των βαθμίδων όλα τα αναγκαία μέσα: δωρεάν tablet, laptop, δωρεάν σύνδεση γρήγορου internet.
  • Η καθολική κάλυψη όλων των μαθητών και σχολείων σε ηλεκτρονικό εξοπλισμό πρέπει να είναι με έκτακτη κρατική χρηματοδότηση. Όχι από τα ταμεία των σχολικών επιτροπών ή από τον προϋπολογισμό των Δήμων, επιβαρύνοντας στην ουσία την τσέπη των δημοτών.
  • Καμία εμπλοκή ιδιωτών-χορηγών στον εξοπλισμό και τη λειτουργία των σχολείων των μαθητών και εκπαιδευτικών.
  • Καμία διακοπή ρεύματος ή σύνδεσης στο διαδίκτυο για κανένα σπίτι.
  • Απορρίπτουμε το εμπόριο φιλευσπλαχνίας εκείνων που με το ένα χέρι «χορηγούν» και με τα δύο αποζημιώνονται πλουσιοπάροχα από την κυβέρνηση.
  • Απαιτούμε από το κράτος αυτό που δικαιούνται τα παιδιά μας: αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλους. 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet