Μήνυση υπέβαλε ο Σ. Ρούσσος για παράβαση του νόμου περί προστασίας περιβάλλοντος
Κοινωνία

Μήνυση υπέβαλε ο Σ. Ρούσσος για παράβαση του νόμου περί προστασίας περιβάλλοντος

Μήνυση υπέβαλε την Κυριακή 23 Απριλίου 2017 ο δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος, κατά ιδιοκτήτη επιχείρησης που δραστηριοποιείται στο Χαλάνδρι.

Όπως ενημερώνει ο Δήμος, μετά από την καταγγελία και τη μήνυση του δημάρχου, συνελήφθη τη Δευτέρα 24 Απριλίου 2017, από αστυνομικούς του τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 47χρονος ιδιοκτήτης επιχείρησης, κατηγορούμενος για παράβαση του νόμου περί προστασίας του περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, κατά τον έλεγχο που έγινε στον χώρο της επιχείρησης διαπιστώθηκε ανεξέλεγκτη απόθεση αποβλήτων στο έδαφος.

Σύμφωνα με τη μήνυση που κατέθεσε ο δήμαρχος, διαπιστώθηκε με επιτόπια αυτοψία –για την οποία χρησιμοποιήθηκε καλαθοφόρο όχημα του Δήμου προκειμένου να υπάρξει οπτική επαφή από ψηλά– ότι υπήρχαν μπάζα ανάμεικτα με απόβλητα άγνωστης προέλευσης, έντονη δυσοσμία και στραγγίσματα σκούρου χρώματος.

Το Σάββατο 22 Απριλίου είχε προηγηθεί επιτόπια αυτοψία των αντιδημάρχων Οικονομικών και Τεχνικής Υπηρεσίας και καταγγελία στην Άμεση Δράση, η οποία παρενέβη με περιπολικό και κατέγραψε το γεγονός.

Ο Δήμος Χαλανδρίου θα συνεχίσει, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωσή του, όλες τις νόμιμες ενέργειες για την προστασία του περιβάλλοντος και τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet