Μαθητές και νέοι ανέπτυξαν τους προβληματισμούς τους στο street event της ΚΝΕ στο Χαλάνδρι
Κοινωνία

Μαθητές και νέοι ανέπτυξαν τους προβληματισμούς τους στο street event της ΚΝΕ στο Χαλάνδρι

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Σάββατο 28 Ιουνίου 2020 το μαθητικό street event της ΚΝΕ στο Χαλάνδρι.

Από νωρίς η κεντρική πλατεία του Χαλανδρίου γέμισε με μαθητές, γονείς και νέους της περιοχής που ήρθαν να συζητήσουν για τα ζητήματα που τους απασχολούν. Με βάση και το κεντρικό σύνθημα του event «I can’t breath, άλλαξε τον κόσμο το έχει ανάγκη», οι μαθητές θέλησαν να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον λαό της Αμερικής που αγωνίζεται, αλλά και να στείλουν και μήνυμα στη νεολαία «ότι γίνεται και αλλιώς, ότι μπορεί η νέα γενιά να ζήσει όπως θα ήθελε, χωρίς φτώχεια ανεργία και πολέμους».

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με χαιρετισμό από μαθητή μέλος της ΚΝΕ, ο οποίος, μεταξύ άλλων, είπε: «Ο αγώνας δεν είναι εύκολος είναι όμως όμορφος. Γιατί είναι πολύ όμορφο να παλεύεις κόντρα στα προβλήματα και τις δυσκολίες. Είναι πολύ όμορφο να μην το βάζεις κάτω, να παίρνεις δύναμη από τους συμμαθητές και τους φίλους σου, να μαθαίνεις καινούργια πράγματα, να διαβάζεις, να παίρνεις μέρος στους αγώνες τους λαού για ένα καλύτερο μέλλον.

»Αγώνας δεν είναι μόνο οι πορείες και οι καταλήψεις, όπως πολλοί νομίζουν. Αγώνας είναι συζητάς για την αλήθεια, να διαβάζεις, αγώνας είναι να βοηθάς περισσότερους να βλέπουν την αιτία της αδικίας, αγώνας είναι να δίνεις αλληλεγγύη σε όσους την χρειάζονται σαν ίσος προς ίσο.

»Δεν θέλουμε για παράδειγμα έξω από τα σχολεία μας να κάθονται ντίλερ ναρκωτικών, συμμαθητές να μπλέκουν με τέτοιες παρέες που τους καταστρέφουν για να τους παίρνουν 5ευρα και 10ευρα για κάτι που και καλά είναι μαγκιά. Όλοι κατά βάθος το ξέρουν ότι δεν είναι. Όλοι κατά βάθος συμφωνούν με τη θέση της ΚΝΕ ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά.

»Δεν μας αρέσει παιδιά στην ηλικία μας να είναι εθισμένοι στο κινητό. Να ενδιαφέρονται πιο πολύ για το ποια φωτογραφία θα ανεβάσουν, πόσοι τους ακολουθούν, πόσους φίλους έχουν στα σόσιαλ, από το πόσους φίλους έχουν στην αληθινή ζωή, πώς περνάνε καλά με την παρέα τους.»

Ο ίδιος μαθητής κάλεσε τη νεολαία να συμπορευθεί με την ΚΝΕ στον αγώνα για ένα καλύτερο κόσμο. «Η ΚΝΕ είναι εδώ και σε κάθε γειτονιά. Η ΚΝΕ μεγαλώνει και γίνεται πιο δυνατή. Το μήνυμά μας φτάνει σε περισσότερους κάθε μέρα. Τώρα είναι η ώρα, όσοι δεν ανέχονται τη σημερινή κατάσταση, όσοι δεν χωράνε στα όρια αυτού του συστήματος, να γίνουν μέλη της  ΚΝΕ», σημείωσε.

Στην συνέχεια ακολούθησε συζήτηση μεταξύ των μαθητών με τίτλο «Η ζωή ενός ανθρώπινου πλάσματος αξίζει ένα εκατομμύριο φορές περισσότερο από την περιουσία του πλουσιότερου ανθρώπου στη Γη» (Ερνέστο Τσε Γκεβάρα). Στη διάρκεια του διαλόγου, οι μαθητές αντάλλαξαν απόψεις για το πώς μπορεί να βελτιωθεί η ζωή ενός νέου σήμερα, για το προβλήματα που έχουν τα σχολεία, αλλά και συνολικότερα την αδικία που υπάρχει στον κόσμο.

Τέλος, οι εκδηλώσεις έκλεισαν με Hip Hop live από τους Φρανκ και Pavlov.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet