Μεγαλώνοντας με τα παιδιά μας… σε έναν κόσμο που αλλάζει
Κοινωνία

Μεγαλώνοντας με τα παιδιά μας… σε έναν κόσμο που αλλάζει

Εκδήλωση-συζήτηση με θέμα «Μεγαλώνοντας με τα παιδιά μας σε έναν κόσμο που αλλάζει» πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014 στο Χαλάνδρι με ομιλητή τον παιδοψυχίατρο, θεραπευτή οικογένειας Πέτρο Πολυχρόνη.

Ο Πέτρος Πολυχρόνης και το περιεχόμενο της ομιλίας του καθώς και ο «ιδιαίτερα ολιστικός τρόπος προσέγγισής του», σύμφωνα με την ανακοίνωση, «έτυχε εξαιρετικής αποδοχής από τους ακροατές» και μέσα σε ένα κλίμα εμπιστοσύνης, αναπτύχθηκε διαδραστική συζήτηση και αναπτύχθηκε εξαιρετική επικοινωνία ανάμεσα στον ομιλητή και στους συμμετέχοντες.

Στο κοινό, που το αποτελούσαν γονείς, παππούδες, γιαγιάδες, εκπαιδευτικοί αλλά και ειδικοί ψυχικής υγείας ο κ. Πολυχρόνης ανέπτυξε θέματα που αφορούν τις ενδοοικογενειακές σχέσεις και το πώς έχουν εξελιχθεί οι γονεϊκοί ρόλοι από την παραδοσιακή στη μεταμοντέρνα και «διαδικτυακή» πια κοινωνία. Μέσα από όλη αυτή τη συζήτηση φάνηκε καθαρά η ανάγκη των πολιτών για περαιτέρω ενημέρωση ώστε να βοηθηθούν για να αντιμετωπίζουν καλύτερα τις καθημερινές δυσκολίες γύρω από τις ενδοοικογενειακές σχέσεις αλλά και το ασφυκτικό πλαίσιο που έχει δημιουργήσει η κοινωνική και οικονομική κρίση στη δομή της οικογένειας.

Από όλους εκφράστηκε, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, η διάθεση να γίνουν ακόμα περισσότερες δράσεις για την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση των πολιτών του Χαλανδρίου για ψυχοπαιδαγωγικά και κοινωνικά θέματα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet