Με ψήφισμα καταδικάζει την επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία το Δ.Σ. Χαλανδρίου
Screengrab Associated Press
Κοινωνία

Με ψήφισμα καταδικάζει την επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία το Δ.Σ. Χαλανδρίου

Με ψήφισμά του, από τις 2 Μαρτίου 2022, το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου καταδικάζει την επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία και το μοίρασμα σφαιρών επιρροής που οδήγησε στις σημερινές τραγικές εξελίξεις. Όπως αναφέρει η δημοτική αρχή, το Δ.Σ. «καταδικάζει την επιβολή της δύναμης του ισχυρού, κατά παράβαση όλων των κανόνων Διεθνούς Δικαίου, όπως έχει συμβεί αντίστοιχα με την εισβολή της Τουρκίας και την Κατοχή της Κύπρου, αλλά και οποιαδήποτε εμπλοκή της χώρας μας σε πολεμικούς σχεδιασμούς».

Επιπλέον, το Δ.Σ. εκφράζει, παράλληλα, την πλήρη αλληλεγγύη του στους πρόσφυγες του πολέμου και ανακοινώνει τη συμμετοχή του Δήμου στη συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας για τους αμάχους.

Αναλυτικά το ψήφισμα αναφέρει:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου καταδικάζει τη ρωσική επίθεση στην Ουκρανία. Δεν μπορεί να υπάρξει κανενός είδους δικαιολογία για την επίθεση σε μια ανεξάρτητη χώρα.

Δεν ξεχνάμε τις τεράστιες ευθύνες των Δυτικών και της κυβέρνησης του Κιέβου για την καταπάτηση των συμφωνιών του Μινσκ, τη συστηματική καταπίεση όλων των μειονοτήτων που έφτασε μέχρι και στην απαγόρευση της ελληνικής γλώσσας στις περιοχές που κατοικεί ο ελληνισμός.

Η χωρίς όρια επέκταση του ΝΑΤΟ, μέχρι τα σύνορα της Ρωσίας, η συστηματική καταπίεση των Ρώσων της Ουκρανίας και η αδιαλλαξία έχουν ήδη πυροδοτήσει την κρίση που σοβεί, με χιλιάδες νεκρούς αμάχους από το 2014. 

Οι τραγικές εξελίξεις στην Ουκρανία αποδεικνύουν για άλλη μια φορά, ότι οι ενδοϊμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί για το μοίρασμα σφαιρών επιρροής και ενεργειακών πόρων, οι κάθε είδους εθνικισμοί και τα γεωπολιτικά σχέδια των ισχυρών απειλούν ξανά τον κόσμο με καταστροφή.

Ο πόλεμος μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας δεν μπορεί να φέρει τίποτα άλλο εκτός από καταστροφή για τους δύο λαούς, αλλά και για όλη την Ευρώπη, με σοβαρές επιπτώσεις στην οικονομία και στο όποιο κεκτημένο των δημοκρατικών δικαιωμάτων, της πολυφωνίας και του Πολιτισμού,όπως φαίνεται τις τελευταίες μέρες, με την αναβίωση του ψυχροπολεμικού κλίματος αποκλεισμών και διώξεων ακόμη και στην τέχνη. Είναι κατεξοχήν άδικος και πρέπει να σταματήσει άμεσα.

Την ώρα που το αίμα αμάχων χύνεται  στην Ουκρανία, είναι όσο ποτέ άλλοτε αναγκαίο να πούμε βροντερό όχι στον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο, τον μιλιταρισμό και τον εθνικισμό, τους νατοϊκούς σχεδιασμούς και τη λογική της επιβολής της δύναμης του ισχυρού, στις διεθνείς σχέσεις.

Ιδιαίτερα ο ελληνισμός δεν ξεχνά την παράνομη εισβολή και Κατοχή επί μισό αιώνα της μισής Κύπρου,τους εκτοπισμούς και τις δολοφονίες αμάχων, τις τουρκικές απειλές υπό την ανοιχτή κάλυψη και την στήριξη των αμερικανονατοϊκών, δήθεν συμμάχων. Καταδικάζουμε ρητά την εμπλοκή της Ελλάδας στους πολεμικούς σχεδιασμούς.

Τα συμφέροντα της χώρας και του ελληνικού λαού είναι με το στρατόπεδο της Ειρήνης, των γεφυρών συνεννόησης, στη βάση σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου και των αποφάσεων του ΟΗΕ. Εκφράζουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας σε κάθε πρόσφυγα και ο Δήμος, στο μέτρο των δυνατοτήτων του, θα φιλοξενήσει όπως έκανε και με τους Σύρους πρόσφυγες, οικογένειες ή ασυνόδευτα παιδιά από την Ουκρανία».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet