Ξεκίνησε η κατασκευή του νέου δημαρχείου στο Χαλάνδρι – Το όνειρο που πάλεψαν πολλοί
Κοινωνία

Ξεκίνησε η κατασκευή του νέου δημαρχείου στο Χαλάνδρι – Το όνειρο που πάλεψαν πολλοί

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την ανέγερση του νέου δημαρχείου στο Χαλάνδρι, ένα όνειρο δύο και πλέον δεκαετιών, που πλέον μπαίνει στην τελική φάση υλοποίησής του.

«Μπορεί το κλίμα των ημερών να μην μας επέτρεψε να το χαρούμε όπως πρέπει, αλλά η έναρξη των εργασιών για το νέο δημαρχείο αποτελεί για όσους το πάλεψαν μια μεγάλη ικανοποίηση. Τόσο για όσους από εμάς ζήσαμε την αγωνία για την αξιοποίηση των παλαιών σχεδίων, την επικαιροποίηση των μελετών, την εξασφάλιση της χρηματοδότησης και την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας, όσο και για όσους πριν από εμάς ονειρεύτηκαν, αγόρασαν το οικόπεδο και έκαναν τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό» αναφέρει σε σχετική ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο δήμαρχος, Σίμος Ρούσσος.

Όπως σημειώνει, 25 ολόκληρα χρόνια μετά την απόκτηση του οικοπέδου και 21 χρόνια μετά τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό που έγινε το 1999, με απόφαση του δημάρχου Κώστα Παττακού, η κατασκευή του δημαρχιακού μεγάρου και του θεάτρου της πόλης θα βελτιώσει την αποτελεσματικότητα των παρεχομένων υπηρεσιών στους πολίτες και θα εξασφαλίσει σημαντικούς πόρους για τους δημότες, που έως τώρα καταβάλλονταν για τις εκμισθώσεις κτηρίων.

Μερικά στοιχεία για το νέο δημαρχείο

Η μακέτα του νέου δημαρχείου Χαλανδρίου.

Το δημοτικό κατάστημα, σχεδιασμένο από τους αρχιτέκτονες Θ. Ξάνθη και Θ. Ανδρουλάκη, με την επικαιροποίηση της μελέτης του τα έτη 2017-2018, την εξασφάλιση της χρηματοδότησης από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων το 2018, θα αποτελέσει τοπόσημο για το κεντρικό Χαλάνδρι, ένα κτήριο που θα αναβαθμίσει την περιοχή και που εξασφαλίζει βιωσιμότητα και ελκυστικότητα στην πόλη, τονίζει ο κ. Ρούσσος.

Το νέο δημαρχείο περιλαμβάνει, εκτός από τις ενοποιημένες υπηρεσίες του Δήμου, αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, αίθουσα συγκεντρώσεων, θέατρο 246 ατόμων, χώρους στάθμευσης πάνω από 5.000τ.μ. και καφέ-αναψυκτήριο.

Η αίθουσα συγκεντρώσεων, με τους χώρους εκθέσεων στο πατάρι της, θα καλύψει ανάγκες πολιτιστικών και ενημερωτικών δραστηριοτήτων της πόλης (διαλέξεις, κινηματογράφος, εκθέσεις, μικρά θεατρικά κ.λπ.), θα επαυξήσει και αναβαθμίσει τα δρώμενα της πόλης και, σε συνδυασμό με τα καφέ-αναψυκτήρια, θα αποτελέσει πόλο έλξης που θα συμβάλλει στη βελτίωση της καθημερινής ζωής στην πόλη.

Επιπροσθέτως, οι χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων θα καλύψουν με επάρκεια τις ανάγκες των εργαζομένων και επισκεπτών του δημαρχείου και της αίθουσας συγκεντρώσεών του, και θα συμβάλλουν ώστε να μην επιβαρυνθεί κυκλοφοριακά η περιοχή της κεντρικής πλατείας του Χαλανδρίου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet