Ξεκίνησε και πάλι το μεγάλο έργο ομβρίων στο Χαλάνδρι
Κοινωνία

Ξεκίνησε και πάλι το μεγάλο έργο ομβρίων στο Χαλάνδρι

Ξεκίνησαν και πάλι, μετά την ολιγοήμερη διακοπή λόγω των καιρικών φαινομένων, οι εργασίες για το μεγάλο έργο ομβρίων, αξίας 6.807.000 ευρώ που εκτελείται στο Χαλάνδρι.

Όπως ενημερώνει ο δήμαρχος της πόλης, Σίμος Ρούσσος, το έργο βαίνει προς ολοκλήρωση με την κατασκευή των αγωγών στις οδούς Αρτεμισίου, Ευριπίδου, Ηρακλειδών και Μ. Μπότσαρη.

«Δυστυχώς τέτοιου είδους έργα δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλή σε αιρετούς και δημότες, μιας και προκαλούν μεγάλη όχληση κατά τη διάρκεια κατασκευής τους, ενώ ξεχνιούνται από όλους αμέσως μετά το τέλος τους» σημειώνει ο ίδιος και προσθέτει: «Γι’ αυτό και η μελέτη της ΕΥΔΑΠ για το δίκτυο ομβρίων του Ποδονίφτη δεν υλοποιήθηκε από το μακρινό 1968, παραμένοντας στο συρτάρι, μέχρι την επικαιροποίησή της, με τα νέα δεδομένα, το 2017, από το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου!!!».

Αυτή η επικαιροποίηση και ο εμπλουτισμός της παλιάς μελέτης επέτρεψε στον Δήμο την υλοποίηση δύο πολύ μεγάλων έργων ομβρίων τα τελευταία χρόνια, αφού με κατάλληλες ενέργειες επιτεύχθηκε η χρηματοδότησή τους, όπως σημειώνει ο κ. Ρούσσος. Το πρώτο, αξίας 5.350.000 ευρώ, από την Περιφέρεια Αττικής, το 2017-2019, και το δεύτερο, αξίας 6.807.000 ευρώ από το πρόγραμμα «Φιλόδημος» (νυν «Τρίτσης») το 2019-2021.

Τα έργα αυτά εξελίχθηκαν σε περίπου 9.500 μέτρα οδικού δικτύου, ενώ κάλυψαν συνολική έκταση 180 εκταρίων, δηλαδή σχεδόν 1.800.000τ.μ., «τεράστια για τα δεδομένα της πόλης» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.

«Την τελευταία εβδομάδα κατάλαβαν όλοι, ακόμη και όσοι διαμαρτύρονταν συνεχώς για την προσωρινή όχληση, την τεράστια σημασία που έχουν τα αντιπλημμυρικά έργα σε πόλεις όπως το Χαλάνδρι, που έχουν σχεδόν ολοκληρωτικά δομηθεί, στερώντας από το νερό της βροχής τη φυσική του ροή. Με σχέδιο, όραμα και πολλή δουλειά, συνεχίζουμε» σημειωνει ο κ. Ρούσσος.

Την ίδια στιγμή σπεύδει να δώσει πολλές ευχαριστίες στα στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας και ιδιαίτερα στην εξειδικευμένη στα υδραυλικά έργα πολιτικό μηχανικό κ. Π. Κρικοχωρίτη. «Χωρίς την επιστημονική επάρκεια, την αφοσίωση και τον επαγγελματισμό όσων ασχολήθηκαν με τη μελέτη και την επίβλεψη των έργων,τίποτα δεν θα ήταν ίδιο» καταλήγει ο δήμαρχος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet