Ξεκίνησε το Φεστιβάλ Παραμυθιού στο Χαλάνδρι
Κοινωνία

Ξεκίνησε το Φεστιβάλ Παραμυθιού στο Χαλάνδρι

Ξεκίνησε το Φεστιβάλ Παραμυθιού στο Χαλάνδρι την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017.

Όταν ονειρεύεσαι πολύ συχνά ξυπνάς απότομα και προσγειώνεσαι άτσαλα στην πραγματικότητα. Ευτυχώς όμως υπάρχουν και οι εξαιρέσεις… Μια τέτοια εξαίρεση είναι το Φεστιβάλ Παραμυθιού στο Χαλάνδρι που άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά.

Το Φεστιβάλ Παραμυθιού, που διοργανώνει ο Δήμος Χαλανδρίου σε συνεργασία με το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, ξεκίνησε με την πρώτη συνάντηση του κύκλου σεμιναρίων – βιωματικού εργαστηρίου, που απευθύνεται σε όλους όσους θέλουν να γνωρίσουν σε βάθος τον κόσμο του παραμυθιού και να γίνουν παραμυθάδες, και αναμένεται να μετατρέψει την πόλη σε μια κυψέλη παραμυθένιας δημιουργικότητας.

Εισηγητής του σεμιναρίου «Φτιάχνοντας ιστορίες και παραμύθια μαζί με τα παιδιά – Μαθαίνοντας την τοπική ιστορία μέσα από το παιχνίδι και τον μύθο» είναι ο συνεργάτης του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, δημοσιογράφος και συγγραφέας, Κώστας Στοφόρος.

Το σεμινάριο περιλαμβάνει συνολικά τρεις συναντήσεις, διάρκειας δυόμισι ωρών, και πραγματοποιείται κάθε Τετάρτη στις 8, 15 & 22 Μαρτίου από τις 6:00 μ.μ. έως τις 8:30 μ.μ. στο Κέντρο Νεότητας του Δήμου Χαλανδρίου.

Η συμμετοχή στην πρώτη συνάντηση ξεπέρασε κάθε προσδοκία και ο χώρος γέμισε με ιστορίες και παραμύθια. Συμμετείχαν γυναίκες όλων των ηλικιών με ποικίλα επαγγέλματα και ενδιαφέροντα. Κοινό τους στοιχείο η αγάπη για το παραμύθι.

Στη συνέχεια

Στις 18 Μαρτίου θα ακολουθήσει σεμινάριο για εκπαιδευτικούς του Χαλανδρίου με προτεραιότητα στους εκπαιδευτικούς των τεσσάρων σχολείων που έχουν κληθεί να μετέχουν με δράσεις τους στο Φεστιβάλ (1ο, 3ο, 4ο & 9ο Δημοτικό Χαλανδρίου).

Θα πραγματοποιηθεί από τις 4:00 μ.μ. έως τις 6:30 μ.μ. στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης (Τριπόδων 23, Πλάκα – στάση Μετρό Ακρόπολη). Το σεμινάριο αυτό έχει ως σκοπό την εξοικείωση των εκπαιδευτικών με τη δημιουργία παραμυθιών μαζί με τα παιδιά, βασισμένων στην ιστορία της κάθε περιοχής του Χαλανδρίου, όπου εστιάζονται οι δράσεις του Φεστιβάλ (Πολύδροσο, Συνοικισμός, Κάτω Χαλάνδρι, Πλατεία Χαλανδρίου). Στο πλαίσιο του σεμιναρίου θα πραγματοποιηθεί και εκπαιδευτικός περίπατος στην Πλάκα

Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να υποβάλλουν δηλώσεις συμμετοχής μέχρι και την Τετάρτη 15 Μαρτίου στο Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο είτε τηλεφωνικά στο 210 6820464 είτε ηλεκτρονικά στο [email protected] σημειώνοντας «Φεστιβάλ Παραμυθιού: σεμινάριο για εκπαιδευτικούς».

Το Φεστιβάλ περιλαμβάνει ακόμη:

Εργαστήρια στα Δημοτικά Σχολεία του Χαλανδρίου

Με τη στήριξη του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης και σε συνεργασία με τη διεύθυνση και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων θα υλοποιηθούν εργαστήρια με τη συμμετοχή μαθητών και στόχο τη δημιουργία παραμυθιών βασισμένων στην τοπική ιστορία. Αυτά τα παραμύθια θα παρουσιαστούν σε τέσσερις «βραδιές παραμυθιού» που θα πραγματοποιηθούν τον Μάιο με την ολοκλήρωση του Φεστιβάλ.

Παραμυθένιες βόλτες στην πόλη

Ως επιστέγασμα των δράσεων στα σχολεία και της συνεργασίας μαθητών και εκπαιδευτικών για τη δημιουργία παραμυθιών εμπνευσμένων από την τοπική ιστορία θα παρουσιαστεί η δουλειά τους στο ευρύ κοινό.
Με την ολοκλήρωση του Φεστιβάλ θα απολαύσουμε όλοι μαζί μέσα από την αφήγηση γνωστών παραμυθάδων τα θεματικά παραμύθια που θα έχουν δημιουργηθεί στα σχολεία της κάθε γειτονιάς. Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

  • Τα παραμύθια της Μικρασίας, Σάββατο 13 Μαΐου – Συνοικισμός
  • Τα παραμύθια της φύσης, Κυριακή 14 Μαΐου – Θέατρο Ρεματιάς
  • Τα παραμύθια των αμπελιών, Δευτέρα 15 Μαΐου – Κάτω Χαλάνδρι
  • Τα παραμύθια των νερών, Τρίτη 16 Μαΐου – Πλατεία Χαλανδρίου

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet