Ξεκινά το έργο κατασκευής αγωγών ομβρίων στο Πολύδροσο – «Ασπίδα» στα πλημμυρικά φαινόμενα
Κοινωνία

Ξεκινά το έργο κατασκευής αγωγών ομβρίων στο Πολύδροσο – «Ασπίδα» στα πλημμυρικά φαινόμενα

Ασπίδα για τους κατοίκους του Πολυδρόσου αλλά και για ολόκληρο το Χαλάνδρι απέναντι στα πλημμυρικά φαινόμενα θα αποτελέσει το έργο κατασκευής αγωγών ομβρίων που ξεκινά τις επόμενες μέρες, μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης στις 11 Ιουνίου 2020.

Το έργο, προϋπολογισμού 6.807.600,00 ευρώ, δημοπρατήθηκε με χρηματοδότηση που εγκρίθηκε το 2019 από το πρόγραμμα «Φιλόδημος Ι» και συγκαταλέγεται στα έργα του «Φιλόδημος» που μεταφέρθηκαν με απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Η υλοποίησή του θα δώσει λύση σε χρόνια προβλήματα της περιοχής Πολυδρόσου και τμήματος του κεντρικού Χαλανδρίου που έχουν να κάνουν με την απορροή των ομβρίων υδάτων.

Το δίκτυο αποχέτευσης ομβρίων υδάτων στις περιοχές αυτές είναι ανύπαρκτο και η κατασκευή του εν λόγω έργου θα συμβάλλει στη μείωση των πλημμυρικών φαινομένων που παρατηρούνται μετά από κάθε έντονο καιρικό φαινόμενο.

Οι αγωγοί ομβρίων, συνολικού μήκους 4.707,90μ., θα καλύπτουν μεγάλη έκταση της περιοχής Πολυδρόσου που εκτείνεται από την οδό Φραγκοκλησιάς, στη συμβολή της Αττικής Οδού με το ρέμα Χαλανδρίου, και έως την οδό Γυφτοπούλου.

Προβλέπονται αγωγοί στις οδούς Υγείας – Μπότσαρη – Καποδιστρίου – Π. Π. Γερμανού – Βάρναλη, Προφ. Ηλία – Κριεζή – Γιασεμιών – Κοραή – Κανάρη – Προφ. Ηλία – πάροδος Προφ. Ηλία – Σάμου – Ανθέων – Ακακιών – Δάφνιδος – Ευριπίδου και Αρτεμισίου – Ηρακλειδών Διονύσου – Πεντέλης – Πανός – Ηρώδου Αττικού – Δάφνιδος.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Για την υλοποίηση του έργου έχουν σχεδιαστεί λεπτομερώς και θα εφαρμοστούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, οι οποίες θα ισχύσουν σταδιακά, ανάλογα με τη φάση των εργασιών. Στόχος των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων είναι να εξασφαλιστεί η μικρότερη όχληση στους κατοίκους της περιοχής.

Το έργο θα ολοκληρωθεί σε 15 φάσεις.

Η 1η φάση περιλαμβάνει την έναρξη των εργασιών επί της οδού Δάφνιδος και την εφαρμογή των αντίστοιχων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων.

Τι θα ισχύσει για την οδό Δάφνιδος

Για το τμήμα της οδού Δάφνιδος από Ηρώδου Αττικού έως Προφήτη Ηλία θα
ισχύουν οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

Διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στο τμήμα αυτό της οδού Δάφνιδος όλο το εικοσιτετράωρο, με εξαίρεση τα οχήματα του εργοταξίου.

Η κυκλοφορία για αυτούς που κινούνται στην οδό Προφήτη Ηλία με κατεύθυνση προς Λεωφόρο Πεντέλης:

Θα στρίβουν αριστερά στην οδό Λάμπρου Κατσώνη, δεξιά στην οδό Γιασεμιών – Πολύδροσου συνέχεια κανονικά. Στην οδό Δάφνιδος και Προφήτη Ηλία, καθώς και στην οδό Δάφνιδος και Ηρώδου Αττικού θα απαγορευθεί η είσοδος, η στάση και η στάθμευση κατά την διάρκεια των έργων.

Θα τοποθετηθούν πινακίδες Ρ7 και η οδός στο ύψος του ρέματος θα είναι κλειστή εκτός από τα οχήματα του εργοταξίου.

Σίμος Ρούσσος: «Υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας απέναντι στους πολίτες»

Την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι ένα χρόνιο πρόβλημα του Πολυδρόσου βρίσκει τη λύση του εξέφρασε ο δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος, σημειώνοντας:

«Το πάγιο αίτημα δεκαετιών των κατοίκων του Πολυδρόσου να αποκτήσουν μια ασπίδα απέναντι στα πλημμυρικά φαινόμενα που μας ταλαιπωρούν κάθε χρόνο, γίνεται πράξη. Πρόκειται για ένα έργο ζωτικής σημασίας, όχι μόνο για το Πολύδροσο.

»Είναι το δεύτερο μεγάλο έργο αντιπλημμυρικών υποδομών που έλειπαν από το Χαλάνδρι και κατασκευάζονται χωρίς να επιβαρυνθεί ο Χαλανδραίος πολίτης ούτε ένα ευρώ.

»Σε συνδυασμό με το δίκτυο των αγωγών που κατασκευάστηκαν πέρσι στο κεντρικό Χαλάνδρι δημιουργείται ένα ισχυρό δίκτυ προστασίας για την πόλη.

»Ένα “μπράβο” αξίζει στους εργαζομένους του τμήματος Έργων και του τμήματος Συγκοινωνιών της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Χαλανδρίου που ολοκλήρωσαν με επιτυχία την πολύπλοκη διαδικασία μελετών και αδειοδοτήσεων που προηγείται της έναρξης του έργου. Συνεχίζουμε να υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας απέναντι στους πολίτες, συνεχίζουμε παρά την οικονομική δυσκολία των ΟΤΑ να δρομολογούμε μεγάλα έργα υποδομών σε όλη την πόλη».

Το δεύτερο έργο ομβρίων

Το έργο κατασκευής των αγωγών ομβρίων στην περιοχή του Πολυδρόσου είναι το δεύτερο τέτοιο έργο που υλοποιεί η σημερινή διοίκηση του Δήμου Χαλανδρίου.

Το Φθινόπωρο του 2019 ολοκληρώθηκε με επιτυχία έργο ύψους 5,5 εκατ. ευρώ που αφορούσε τη σύνδεση των νέων αγωγών ομβρίων που εξυπηρετούν το κεντρικό Χαλάνδρι με τον αγωγό – αποδέκτη τους στις οδούς Παπανικολή – Παλαιολόγου.

«Παρακαλούμε για την κατανόησή σας»

Ο Δήμος Χαλανδρίου ζητά την κατανόηση των κατοίκων της περιοχής για όποιες προσωρινές δυσκολίες ανακύψουν κατά την εκτέλεση των έργων και προσβλέπει στην αγαστή συνεργασία τους έως ότου αυτά ολοκληρωθούν με επιτυχία.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet