Ξεκινούν έργα 1,2 εκατ. ευρώ για την ενεργειακή αναβάθμιση των σχολείων στο Χαλάνδρι
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Ξεκινούν έργα 1,2 εκατ. ευρώ για την ενεργειακή αναβάθμιση των σχολείων στο Χαλάνδρι

Με το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης σχολείων της πόλης, που έχουν χτιστεί εδώ και δεκαετίες και παρουσιάζουν μεγάλη ενεργειακή κατανάλωση, συνεχίζονται οι παρεμβάσεις στα σχολικά συγκροτήματα του Χαλανδρίου, οι οποίες ξεκίνησαν την άνοιξη του 2020.

Μετά τις εγκρίσεις από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και το Ελεγκτικό Συνέδριο υπογράφονται οι σχετικές συμβάσεις για να ξεκινήσει το έργο των 1.248.732,26 ευρώ, που έχει σκοπό αφ’ ενός την καλύτερη ενεργειακή απόδοση των κτηρίων και αφ’ ετέρου τη διαμόρφωση συνθηκών θερμικής άνεσης για τα παιδιά και τους δασκάλους τους.

Όπως αναφέρει η δημοτική αρχή, θα υλοποιηθούν παρεμβάσεις στεγάνωσης και θερμομόνωσης, αντικατάστασης των κουφωμάτων (παραθύρων και εξώθυρες) και των φωτιστικών σωμάτων με νέα, τεχνολογίας LED.

Συγκεκριμένα, προβλέπονται μονώσεις περίπου 4.733τ.μ., τοποθέτηση κουφωμάτων περίπου 2.200τ.μ. και 1.634 τεμαχίων φωτιστικών LED.

Στο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης και εξοικονόμησης ενέργειας εντάσσονται τα εξής σχολεία:

  • 1ο Γυμνάσιο – 1ο Λύκειο (Διονύσου και Καλλισπέρη).
  • 10ο Νηπιαγωγείο – 4ο Νηπιαγωγείο – 4ο Δημοτικό Σχολείο – 5ο Λύκειο (Σαλαμίνος και Αριστοφάνους).
  • 5ο  Νηπιαγωγείο – 5ο Δημοτικό Σχολείο (Αρκαδίας και Αργυροκάστρου).
  • 12ο Δημοτικό Σχολείο – 15ο Νηπιαγωγείο (Ιωαννίνων και Ταϋγέτου).

Το έργο χρηματοδοτείται με 750.000 ευρώ από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΠΕΠ) Αττικής και από ίδιους πόρους του Δήμου Χαλανδρίου.

Σχέδιο Δράσης για την Αειφόρο Ενέργεια και το Κλίμα

Για να διεκδικήσει την ένταξη του έργου στο ΠΕΠ Αττικής ο Δήμος Χαλανδρίου ολοκλήρωσε από το 2019 Σχέδιο Δράσης για την Αειφόρο Ενέργεια και το Κλίμα (ΣΔΑΕΚ), στο πλαίσιο των υποχρεώσεων που απορρέουν από το σύμφωνο των δημάρχων για το Κλίμα και την Ενέργεια.

Μεταξύ άλλων, το ΣΔΑΕΚ του Δήμου Χαλανδρίου προτείνει σειρά από ενέργειες που έχουν ως σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας στα δημοτικά κτήρια, προτείνοντας ενεργειακή αναβάθμιση σε επιλεγμένα δημοτικά κτήρια έως το 2022 και παρεμβάσεις ενεργειακής εξοικονόμησης στο σύνολο των δημοτικών κτηρίων έως το 2030.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet