Οι Γιατροί του Κόσμου παρέχουν ιατρική φροντίδα σε παιδιά στο Χαλάνδρι
Κοινωνία

Οι Γιατροί του Κόσμου παρέχουν ιατρική φροντίδα σε παιδιά στο Χαλάνδρι

Στην πόλη του Χαλανδρίου έρχονται οι Γιατροί του Κόσμου -με την υποστήριξη της Vodafone-  το Σάββατο 26 και την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι, με στόχο να εξετάσουν τα παιδιά της περιοχής τα οποία δεν έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν τον γιατρό, είτε λόγω οικονομικής δυσπραγίας είτε επειδή είναι ανασφάλιστα.

Η Κινητή Παιδιατρική Μονάδα θα βρίσκεται στο Χαλάνδρι το Σάββατο στο παλαιό δημαρχείο, στην οδό Γρηγορίου Γυφτοπούλου 2 και την Κυριακή – την ίδια ώρα – στο Κλειστό Γήπεδο «Μάρκος Παπαδάκης».

ΑφίσαΗ Μονάδα θα παρέχει δωρεάν τις παρακάτω υπηρεσίες:

  • παιδιατρική περίθαλψη, διαγνωστικό έλεγχο, οδοντιατρικό έλεγχο και παρακολούθηση
  • φαρμακευτική αγωγή με την παροχή βασικών παιδιατρικών φαρμάκων
  • προληπτική φροντίδα και αγωγή υγείας
  • εμβολιαστική κάλυψη σε ανασφάλιστα παιδιά.

Μέσα από μία σειρά επισκέψεων της Κινητής Παιδιατρικής και Οδοντιατρικής Μονάδας σε ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές της χώρας, οι Γιατροί του Κόσμου προσφέρουν από το 2003, με την υποστήριξη της Vodafone, τις επιστημονικές υπηρεσίες τους σε παιδιά που αντιμετωπίζουν δυσκολία πρόσβασης σε αυτές για οικονομικούς ή κοινωνικούς λόγους.

Έως σήμερα, περισσότερα από 58.000 παιδιά ηλικίας 4-12 ετών, έχουν δεχτεί τη φροντίδα και την περίθαλψη που χρειάζονταν σε 30 νησιά και 45 Νομούς της Ελλάδας.

Οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδος

Δημιουργήθηκαν το 1990 και αποτελούν μέρος του Διεθνούς Δικτύου των Γιατρών του Κόσμου το οποίο αποτελείται από 14 συνολικά τμήματα (Γερμανία, Βέλγιο, Ισπανία, Γαλλία, Ελλάδα, ΗΠΑ, Ολλανδία, Πορτογαλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Σουηδία, Ελβετία, Καναδάς, Ιαπωνία και Αργεντινή). Ταυτόχρονα, ωστόσο, παραμένουν μια γνήσια ελληνική οργάνωση που ακολουθεί το δικό της μονοπάτι, βασιζόμενη στις ιδιαιτερότητες της Ελλάδας, διατηρώντας την οικονομική και διοικητική της ανεξαρτησία.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet